英国,阿伯丁市,玛吉癌症康复中心 / Snøhetta

建筑师: Snøhetta

地点:英国阿伯丁市阿伯丁

项目面积:350 sqm

项目年份:2013

摄影: Philip Vile

建筑师提供的项目信息。玛吉癌症康复中心位于福雷斯特山医院的最南面,是Westburn田野边缘的一个独立式的亭子结构。中心位于一排排树木之间,标志着Westburn田野的起点,不但能欣赏田野的美景,还能享受到从南面和西面照射而来的充足的阳光。

玛吉癌症康复中心不是一个治疗中心,而是患者可以见面、沟通并得到帮助和指导的地方

该建筑被设想成公园环境中的一个亭子。柔和的外部造型包裹着整个中心,塑造出主要空间,而内部的木质建筑则创造了癌症康复中心所需要的更加私密的房间与空间。中心主要有一层,另外还有一个小一点的夹层区域作为办公空间使用。

最重要的景观设计是覆盖草坪的田野,中心正坐落其中。草坪的纹理和裁剪模式经过设计,形成了更大规模的图案,亭子建筑成为其中的一个组成部分。建筑前种植了一组山毛榉树,在色彩和纹理上与原有的树木形成对比,从而突出了入口。

庭院花园位于中心的中央,形成了一个僻静的室外空间。庭院里覆盖着软硬混合的表面材料。


Architects: Snøhetta

Location: Aberdeen, Aberdeen City, UK

Area: 350 sqm

Year: 2013

Photographs: Philip Vile

From the architect. Located on the Southern boundary of Forester Hill Hospital Maggie`s Cancer Care Center is a free standing Pavilion at the edge of the Westburn field.  Nestling in the row of trees marking the course of the Westburn, the Maggies center enjoys views across the fields and ample sunlight from the south and west.

The Maggies Cancer Caring Center is not a treatment center, but a place where individuals can meet, connect and receive help and guidance.

The building is conceived as a pavilion in its parkland settings. The soft exterior form envelops the whole of the center and sculpts the main spaces, whilst the timber interior buildings create to more intimate rooms and spaces that the centre requires. The centre is primarily in one ground floor level with a smaller mezzanine area devoted to office functions.

The most important landscape aspect to the grass covered fields within which the centre sits. The texture and cutting pattern of the grass is proposed developed to form a largescale patter within which the pavilion building forms an integral part. To mark the entrance, a group of Beech trees are planted, contrasting in colour and texture to the existing trees.

The courtyard garden is at the heart of the center and forms a secluded outdoor space. The courtyard is covered with a mix of hard and soft surfaces.