西班牙,塔拉戈纳,52户社会住房 / aguilera|guerrero architects

建筑师: Aguilera|Guerrero Architects

地点:西班牙塔拉戈纳

建筑师负责人:Aguilera|Guerrero Architects

设计团队:Anton Armengol Tua

项目面积:4,706 sqm

项目年份:2013

摄影:Pepo Segura

房地产开发商:Servei Municipal De L’habitatge

承包商:TAUICESA

建筑师提供的项目信息。本案项目由市政府委托建设,面积为4516平方米。项目位于城市的北部,周围是农田和林地,景观优美,视野极佳。建筑由独户家庭组成,按照城市布局设置,井井有条,让人一目了然。市政府和建筑师必须决定如何投资,如何将这4516平方米的地块设计成合适的形状,才能使这个地块满足要求,适应“建筑的影响”。也就是说,要采取一些方法,来确定哪些地方要保留,哪些地方必须要拆掉或改造。

建筑师对表面进行了分析,以建造和实现可持续的住宅,并对其进行均衡合理的分配。第一步是要将建筑体分组设置在地面上。建筑师将地面设想成一个巨大的几何网格。几何网格是自然世界中合理的工具,也是一种技术原则,有利于项目建设,从而实现经济的建筑以及合理的技术。本案项目区别明显,充分尊重了周边的城市环境。

建筑师提出的建议是在两个朝向上分别设置6座(32户)和3座(20户)住宅楼,类型为复式住宅。住宅楼的长度取决于朝向、位置以及住户的数量。选择复式住宅类型可以使建筑师开发出复合的、有组织的策略,从而创造出“动态单元”或“统一的多样性“,保证每个用户的空间私密性,这些空间将共同组成这个坡地的新天际线。


Architects: Aguilera|Guerrero Architects

Location: Tarragona, Spain

Architect In Charge:

Design Team: Anton Armengol Tua

Area: 4,706 sqm

Year: 2013

Photograph: Pepo Segura

Estate Developer: Servei Municipal De L'habitatge

Contractor: TAUICESA

From the architect. The Project, municipal commissioned to build 4.516m2HP. The place is located to the North of the city, in an environment of crop fields and wooded area of great landscape and visual quality, configured in a building housing single-family homes under an urban layout quite orderly and understandable. Decide how to invest and give shape to 4516 m2 Constructible, Colonize the place meant to adapt it to our purposes, "to the impact of architecture". It was, in some ways, to understand which attributes of the place would have been retained and which would have to disappear or transformed.

Analysis of the surface to build, to achieve a sustainable, proportionate and equitable distribution among proposed dwellings. The first operations, in groupings of "built masses" and its placement on the ground. It was thought as a big geometrical grid. A geometrical grid as a tool of rationality on the natural world and as the technical principle that facilitates the construction, economical building + technical rationality. Clear differentiation of the proposal, with respect to the surrounding urban, says his condition of ENCLAVE.

The proposal we presented will be organized starting from the introduction of 6(32vpo) and 3(20vpo) blocks respectively in each solar, formed through the use of the typology of housing in duplex. The block type models its length depending on the relative position in the solar and the number of houses built in. The choice of a duplex allowed us to explore a compositional and organizational strategy that were able to give the set a "dynamic unit" or "unitary multiplicity" in which the privacy of each user’s space will become in the formation of the new skyline of the slopes of the place.