西班牙,阿拉瓦维多利亚,某办公楼 / LH14 Arquitectos

建筑师:LH14 Arquitectos

地点:西班牙阿拉瓦维多利亚

建筑师负责人:Javier Arroyo, Jose Maria Sainz, Javier Perosanz, Beatriz Arroyo, Angel Luis Arroyo

项目面积:15,335 sqm

项目年份:2013

摄影: KS Fotografía

技术建筑师:Luis Antonio del Rio

设施工程师:Ofinco

结构工程师:Ferroestudio

施工公司:Edhinor

建筑师提供的项目信息。该项目包括一座供公共机构使用的办公大楼。项目的发展蓝图是建造两座同质的建筑,拥有共同的形象。项目分两个阶段执行和施工。

本案项目的主要目标是实现一座高度灵活的景观办公楼,充分利用最佳的照明条件和室内空间质量。为此,建筑被纵向分为两个部分,可供人们交流的核心筒在两侧都能接受到自然光线。室内空间是完全透明的,每一部分都有11米长的梁横跨其上。

由于地块坡度和长度都较大,因此建筑师决定统一两座建筑的视觉效果,在上部设计一个大型混凝土框架。这样一来,虽然两座建筑的立面完全不同,但是却有着统一的形象,因为地下室之上的所有楼层都在同一高度上。顶层混凝土框架设置好之后,技术楼层和所有装配器械都隐藏了起来,在室外看不到,并覆盖了太阳能屋顶。

为了获得独特的形象,充分展现项目的功能,这座大楼有一个大型的室外景观中庭入口,欢迎着参观者的到来。之所以能实现这样的结构,是因为钢筋混凝土梁以25米的跨度横跨在前面提到的中庭上方,最上面的两个楼层就位于这里。

整个项目地上四层,地下室两层。地面一层设计了公共通道,二、三、四层是景观办公楼层,最上面一层是带有大露台的阁楼。


Architects: LH14 Arquitectos

Location: Vitoria-Gasteiz, Álava, Spain

Architect In Charge: Javier Arroyo, Jose Maria Sainz, Javier Perosanz, Beatriz Arroyo, Angel Luis Arroyo

Area: 15,335 sqm

Year: 2013

Photographs: KS Fotografía

Technical Architect: Luis Antonio del Rio

Facilities Engineering: Ofinco

Structure Engineering: Ferroestudio

Construction Company: Edhinor

From the architect. The Project consists of an office building for a public organization. The order is the development of a blueprint for two buildings that constitute a homogeneous group with a common image and the project execution and construction of one of them leaving the other for a later stage.

The main intention of the project has been to achieve a landscape office building highly flexible that could take advantage of the best conditions in terms of lighting and quality of the interior space. For this, the building is divided longitudinally in two corridors among an enlarged court and the communication cores enabling to have natural lighting in both sides. The interior space, which is completely diaphanous, is reached by beams of 11 m length each one.

Given the notably slope of the plot and its great length, it has been decided to unify in a visual manner both buildings with a large upper concrete frame. In this way, we achieve two buildings in spite of having its entries in a different elevation keeps an image of unity because all the floors above the basement are at the same level. After such a top concrete frame is settled the technic floor, and in a same way, all fitting out machineries keep hidden through the outside and are covered by a solar roof.

In order to reach an image with a unique and adequate representation to its purpose, this building contains a large outdoor landscaped atrium entrance that welcomes visitors. This is possible due to the reinforced concrete beam waged a span of 25 meters over the previously mentioned atrium where the last two floors are posted.

The proposed needs program is developed into four floors above ground, containing two underground basements. Above ground, a floor is to be planned with a public access followed by three landscape office floors and a penthouse with a big terrace.