韩国,大邱,河文化多媒体剧院展馆 / Asymptote Architecture

建筑师:Asymptote Architecture

地点:韩国大邱

设计师负责人:Hani Rashid, Lise Anne Couture

项目总监:John Guida, Josh Dannenberg

设计团队:Brian Deluna, Duho Choi, Allison Austin, Rebecca Caillouet, Gabriel Huerta, John Hsu, Susan Kim, Ryan Macyauski, Yun Shi, Penghan Wu, Hong Min Kim

项目面积:3200.0 sqm

项目年份:2012

摄影: Courtesy of Asymptote Architecture

客户:Kwater Korea

结构工程师:Knippers Helbrig Stuttgard

当地建筑师:EGA Seoul

建筑师提供的项目信息。河文化展馆(ARC)采用了强有力的建筑表现形式,将自然、技术和空间结合在了一起。大胆的曲线形式的展馆坐落在一块伸入河里的半岛状地块上,周围是令人振奋的自然环境。该建筑是令人惊叹的全景景观背景中一个抢眼的焦点。

建筑形状酷似一艘船,外面覆盖银色烧结ETFE气垫,透明效果和几何形状相互作用,产生了转瞬即逝的效果。

围绕建筑基座的浅水池不断反射着光线,增强了建筑外壳的质感。建筑的可见部分坐落在一片人工的景观上,下面隐藏的展览馆是供游客进入的空间。

覆盖ETFE的结构的外表皮能捕捉到不断变化的光线,以开放的天空和河流景观为背景,而主体结构内昏暗、封闭的室内空间容纳了一个让人身临其境的多媒体环境,唯一的照明是周围场地抽象、重新概念化的投影图像。

建筑给游客带来交替的体验,建筑周围的水、天空和景观给人“真实”的体验,而多媒体呈现的世界给人虚拟的体验。

这种体验在屋顶处达到极致,屋顶有一个很大的水池,映射着天空,还有一个观景露台,能让游客从另一个角度俯瞰场地和周围的自然景色。


Architects: Asymptote Architecture

Location: Daegu, South Korea

Design Principlas: Hani Rashid, Lise Anne Couture

Project Directors: John Guida, Josh Dannenberg

Design Team: Brian Deluna, Duho Choi, Allison Austin, Rebecca Caillouet, Gabriel Huerta, John Hsu, Susan Kim, Ryan Macyauski, Yun Shi, Penghan Wu, Hong Min Kim

Area: 3200.0 sqm

Year: 2012

Photographs: Courtesy of Asymptote Architecture

Client: Kwater Korea

Structural Engineer: Knippers Helbrig Stuttgard

Local Architect: EGA Seoul

From the architect. The architecture of the River Culture Pavilion ( ARC ) is an powerful formal statement that combines nature, technology and space. The bold curved form of the ARC is perched on a peninsula that juts into the river and surrounded by an awe inspiring natural environment. The building is a strong focal point set against a stunning panoramic landscape. 

The architecture is comprised of a vessel shaped form that is clad in silver fritted ETFE pillows that through a play of transparency and geometry creates an ephemeral effect.

This atmospheric quality of the building enclosure is heightened by light reflections from shallow pool of water that surrounds the base. While the visible portion of the building sits atop an artificially formed landscape, the exhibition gallery concealed below is the space through which the visitors enter. 

While the exterior of the ETFE clad structure captures the quality of the changing light with the open sky and river landscape as backdrop, the darkened and hermetic interior of the main structure houses an immersive multimedia environment illuminated only by projections of the abstracted and re-conceptualized qualities of the surrounding site. 

The architecture enables the visitor's experience to be an alternating play between a 'real' experience of the water, sky and landscape that surrounds the building, and a virtual experience as presented through multimedia. 

This experience culminates on the roof where a large reflecting pond reflects the sky and an observation terrace enables the visitor to overlook the site and its natural surroundings from yet another perspective.