土耳其,开塞里,“冰环”溜冰场 / BKA-BahadırKulArchitects

建筑师:BKA-BahadırKulArchitects

建筑师:BKA-BahadırKulArchitects

地点:土耳其开塞里

面积:2,600 sqm

年份:2012

摄影: Ket Kolektif, Courtesy of BKA-BahadırKulArchitects, Emre Mollaoglu

甲方:Greater Municipality of Kayseri

占地面积:10,000 sqm

文字来自建筑师。开塞利“冰环”溜冰场位于距离市中心9公里远的地方,建立在一个占地1万平方米的地块中。附近交通便利,轿车、小公汽、公共汽车和轨道系统四通八达;“冰环”因而有机会让市民的生活更加健康、充满活力。在设计建筑的外形时,建筑师首先考虑的是冰与空气之间的关系。此外,对冰的运用可让市民更多地关注当今世界的全球变暖问题。也能以此种方式让人们改变无动于衷的态度,更多地意识到气候变化、绿色环境日益稀少等环境现状。

溜冰场面积为2000平方米,由一楼和夹层这两层组成。总建筑面积达2600平方米。四周的休息室可在不影响溜冰场使用的前提下提供公共功能和社交活动场所。人工的溜冰场跑道尺寸为30米×15米,四周环绕着观众席、更衣室和幼儿园,幼儿园被玻璃面板隔离开。夹层上的咖啡馆使人们能够随时看到溜冰场上的情况。

由楼梯提升的平台创建了一个与溜冰场结构连贯的空间,并提供了一个半开放的区域。屋顶一直延伸到入口处上方,形成了悬挑的屋檐,同时覆盖着屋顶露台,而这种清晰的结构构成了一个长方形。这个清晰的棱镜形非晶态结构变得引人注目,那些不规则的立面洞口起到了重要的作用。不规则洞口中安装的彩色玻璃更加证明了该建筑的目的就是为了给人们提供娱乐和运动空间。


Architects: BKA-BahadırKulArchitects

Location: Kayseri/Kayseri Province, Turkey

Area: 2,600 sqm

Year: 2012

Photographs: Ket Kolektif, Courtesy of BKA-BahadırKulArchitects, Emre Mollaoglu

Client: Greater Municipality of Kayseri

Site Area: 10,000 sqm

From the architect. Kayseri Ice Ring is placed 9 km far away from the city center and inside the 10,000 square meters site. With the transportation facilities like car, minibus, bus and railway system; the Ice Ring has the chance to make citizens life more sportive. When designing the form of the building, the relation between the ice and the air comes into the mind. Besides, by the meaning of ice, global warming in our today’s world has the consideration for the citizens. For the changing climates, the less green and our apathetic stands can be more conscious in this way.

Ice skating ring with an area of 2000 m² consists of two floors which are the ground floor and mezzanine floor. The total construction area is 2600 m². The surrounding lounge accommodates public functions and social activities when not occupied for rink use. The synthetic ice ring with 30×15 m dimensions is surrounded by the audience seating, the locker rooms and the kindergarten which is separated by the glass surfaces. The cafe on the mezzanine floor enables the audience to monitor the ring.

The platform which was raised by stairs create a coherent spatial with the structure and provides a semi-open area. The roof which extends to the entrance, forms like a fringe and covers the roof patio, while the clear structure reaches to a rectangle shape. This clear prism shaped amorphous structures become noticeable and make a difference with the amorphous gaps. The colored glasses on the amorphous gaps validate that the structure was intended to build for entertainment and sports.