荷兰,富添公司办公楼 / Arnoud OLIE

建筑师:Arnoud Olie

地点:Grote Kranerweerd 53, 8064 PE Zwartsluis, 荷兰

承包商:Bouwbedrijf Bovenhuis

项目年份:2012

摄影:René de Wit

建筑师提供的项目信息。位于兹瓦茨勒伊斯的零件制造商富添公司的新办公楼不但是办公空间,同时也发挥着仓储空间的功能。该大楼有许多鲜明的特点,经过精心的设计和细节处理,看起来与传统的办公楼完全不同。新颖的设计赋予建筑永恒的特点。

该设计的灵感来自建筑师格里特•里特维尔德为一个名为Weverij de Ploeg的工厂所做的设计。Weverij de Ploeg工厂弧形的锯齿状屋顶也出现在富添公司的办公楼上。屋顶的窗户可以将大量的自然光线引入建筑中,不仅为员工提供了一个愉快的工作环境,还能最大限度地减少照明用电。

设计中主要使用了耐用和坚固的材料:墙体为深色的砖混结构,绝大多数材料都未经过加工。这使富添公司的新家拥有了机器的美感。总建筑面积640平方米,其中400平方米为办公空间,其余为仓储空间。

项目的第二阶段将建成一座相同的建筑,用于容纳各种商业空间。


Architects: Arnoud Olie

Location: Grote Kranerweerd 53, 8064 PE Zwartsluis, The Netherlands

Contracter: Bouwbedrijf Bovenhuis

Year: 2012

Photographs: René de Wit

From the architect. The new office building of ForTop Zwartsluis – parts manufacturer – functions simultaneously as offices and warehouse space. The building has many distinctive features and was carefully designed and detailed, making the building look nothing like a conventional office building. The original features of the building give the building a timeless character.

The design was inspired by the designs of architect Gerrit Rietveld made ​​for a factory named Weverij de Ploeg. The curved sawtooth roofs present in Weverij de Ploeg are reflected in Fortop. The windows in the roof allow large amounts of natural light to penetrate the building. This is not only to provide employees with a pleasant workplace, but also ensures the minimum use of electricity in lighting.

Mainly durable and robust materials are used in the design: the walls are of dark brick and concrete construction, with a maximum amount of the materials left raw. This gives the new home of Fortop a machine aesthetic. The building covers a total area of ​​640m2, with of 400 m2 furnished office space and the remainder for storage.

In the second phase, an identical building on the plot will be built. This building will house various businesses.