法国,波城,路易巴图中学 / Pierre Marsan

建筑师:Pierre Marsan

地点:法国波城

项目年份:2012

摄影: Arthur Pequin

景观设计:Pays Paysage

建筑师提供的项目信息。本案项目中,森林所界定的一大片区域是波城一个主要遗产场地的中心位置。道路和空地组成的网络在森林穿过。

一系列的遮蔽结构和卫生设施界定出一个大大的庭院。地面时而折叠,时而舒展,随意变化创造出多个体量,这些体量中的地面、墙体和屋顶成为单一的实体。

砌筑地面沿着结构两侧延伸,形成了穿过操场的砌筑线。

在公共区域种植有密集的树木,包括白蜡木、榆木、榉木……一方面在球场中央创造了一个开放空间,另一方面为学生营造一个舒适和轻松的氛围。


Architects: Pierre Marsan

Location: Pau, France

Year: 2012

Photographs: Arthur Pequin

Landscape: Pays Paysage

From the architect. In this project, a forest delimits a vast area in the centre of a major heritage site in the City of Pau. The forest is crossed by a network of paths and clearings.

A series of shelters and a sanitary facility define a large courtyard. The ground is deformed arbitrarily by folding and unfoldings that create volumes where the ground, walls and roofs become a single entity.

The masonry spreads over the ground along both sides of the structure plotting a masonry line across the playground.

Dense and common planting: ash, elms, beeches... creates on one hand the empty central space of the stadium but also participates to provide a pleasant and relaxing atmosphere for pupils.