澳大利亚,桑伯里,艺术家工作室 / Chan Architecture

建筑师: Chan Architecture

地点:澳大利亚桑伯里VIC

设计团队:Anthony Chan, Michelle Ng

项目年份:2014

摄影: Folded Bird Photography

建筑商:Dick Reynolds Building

结构工程师:Richard Linguard Consulting Engineers

建筑测量师:Wilsmore Nelson Group

景观设计:Phillip Johnson Landscapes

建筑师提供的项目信息。该项目是一间艺术家工作室,位于桑伯里一座老房子的后院中,由建筑师与菲利普·约翰逊景观事务所合作完成。设计任务书的要求是创造一个优美、精致的创意空间,供业主绘画和雕刻,从而鼓励和激发其创造力。该工作室很好地融入了有机的景观设计中,其中包括一个不需要加氯的天然水池、一条瀑布和小溪,这是给孩子们提供的一个休闲空间。

为工作室选用的室外材料全部为天然材料,重点使用了能随着时间的推移而变成银色的木材,与景观中的树木、水和岩石融为一体。室内的地板、墙壁和天花板使用的是黑基木胶合板,不仅为艺术品提供了坚固表面,还能模糊地板、墙壁和天花板的传统界线,让人觉得这不是一个传统的居住空间,而是一个独特的、具有雕塑感的空间,温暖而具有质感,能为绘画和雕刻提供理想的间接照明。

工作室的屋顶在寒冷的季节可以使水池里的水变得温暖,而从屋顶沿着雨水槽流下来的水能够补充通过蒸发而损失的水分。水池里溢流出来的水被引到一条横穿后院的小溪中,连接起景观中的不同区域。


Architects: Chan Architecture

Location: Thornbury VIC, Australia

Design Team: Anthony Chan, Michelle Ng

Year: 2014

Photographs: Folded Bird Photography

Builder: Dick Reynolds Building

Structural Engineer: Richard Linguard Consulting Engineers

Building Surveyor: Wilsmore Nelson Group

Landscape: Phillip Johnson Landscapes

From the architect. This project is an artist's studio in the backyard of an existing house in Thornbury, which was done in collaboration with Phillip Johnson Landscaping.  The brief was to create a beautifully detailed, creative space for painting and sculpturing that would encourage and inspire creativity.   The studio was to sit comfortably within an organic landscape design which included a natural pool that did not require chlorine, a waterfall and creek, which was to provide a recreational space for the children.

The external materials chosen for the studio were all natural materials with an emphasis on timber that would silver over time, making it blend in with the timbers, water and rocks of the landscape.  Internally, the blackbutt flooring and plywood were used on the floors, walls and ceiling not only as a robust surface for artwork, but to blur the traditional boundaries of floors, walls and ceiling so that it did not feel like a conventional residential space.  Instead, the result is a unique, sculptured space that is warm and textured, designed for indirect light ideal for painting and sculpture.

The roof of the studio was used to warm the water of the pool in the colder months, whilst the water from the roof ran down the decorative rainchain into the pool to replace the water that was lost through evaporation.  The overflow of the pool was connected to a creek that run through the backyard, connecting the different areas of the landscape.