日本,东京,涩谷,Ebisu联排住宅 / Naoya Kawabe Architect Associates

建筑师: Naoya Kawabe Architect & Associates

地点:日本东京涩谷

面积:525.0 sqm

面积:2006

摄影师: Ken'ichi Suzuki

文字来自建筑师。沿着宽2.5米、长30米的略带斜坡的小巷漫步,你就进入了该建筑所在的场地。场地周围遍布住宅,东京首都高速公路从东侧穿行而过。

这座联排别墅共有12个住宅单元,一条小巷穿插其中,住宅单元将沿其两侧分布,小巷将建筑体量一分为二。

该建筑的建造延长了原有的巷道,使这条小巷的进深仿佛通向天际。

两侧的住宅在朝向小巷的那面墙体上沿天花板设置了一扇狭窗。这扇窗户成了每个住宅单元与外界沟通的媒介,也控掌控着隔街相望的两个房间之间的联系。

该项目诠释了身处城市街区隐蔽处内的住宅单元与城市的关系。


Architects: Naoya Kawabe Architect & Associates

Location: Shibuya, Tokyo, Japan

Area: 525.0 sqm

Year: 2006

Photographs: Ken'ichi Suzuki

From the architect. This site appears when walking while gentle slope the alley of the width of about 2.5m by about 30m. Surroundings are built of the house, and see Tokyo Metropolitan Expressway in front of the east side.

The connected alley is drawn in to the site as it is in the townhouse in 12 households in all, and the building is arranged on the both sides dividing the volume into two.

This building slightly extends the end of a past alley, and makes the depths that comes off to the sky.

As for the wall that places the alley and is opposite, a slit window is set up along the ceiling side. It becomes the interface of each unit and the outside, and controls the relation of the room mutually opposite.

Implications of the town and the unit of house become shape in a secluded most place in the town district, and it appears.