韩国,忠清南道,日耳曼尼亚住宅 / Jung Seung Kwon + ARCHIUM

建筑师: Jung Seung Kwon, ARCHIUM

地点:韩国忠清南道

场地面积:734 sqm

面积:219.0 sqm

竣工时间:2011

摄影师:Parkyoungchae

文字来自建筑师。设计的开始是关于日耳曼式的住宅到底该是什么样子的争论。我会考虑日耳曼元素,但并非要考虑来自区公所的某些人的压力或是听从他的诡辩。

我设计的建筑是由变形的山墙混凝土镶板组成的螺旋结构。这是一个由墙体、地板和屋顶的连接组成的结构。此外,它构建出一个空间框架。同时,它还是一个能够遮风挡雨的庇护所。建筑部分封闭,但与封闭一端成直角的一面确是开放的,因此空间的构成需要根据功能来控制。

根据室内空间结构的大小,建筑的宽度和高度都受到一定的限制。此外,室外空间位于框架的夹缝中,这使得空间变得更加连贯。用户希望未来能够进行空间扩建,为了满足这一需求,设计应用了例如玻璃和木材这样容易改造的材料。框架缝隙为室内带来自然光照和自然通风,使所有空间都与大自然相通。


Architects: Jung Seung Kwon, ARCHIUM

Location: Chungcheongnam-do, South Korea

Site Area: 734 sqm

Area: 219.0 sqm

Year: 2011

Photographs: Parkyoungchae

From the architect. The beginning was a contention about what germanity housing should be. I should consider germanity factors, not to say considerate about pressure and sophistry from someone in district office. 

A spiral structure which is consisted of a transformed gable concrete panel was made. This is a structure made up of the connection with wall, floor, and roof. Plus, it created a frame of space. Also, it can be a function of shelter to keep out rain and wind. A part is blocked, but another part is opened at right angle, so the composition of space could be controlled by programs.

According to the volume on the construction of interior space, the width and height of structure is controlled. Also, exterior space is inserted into the gap of framework and that made the space continuity. The possibility of space extension is considered according to need, using some transformed materials such as glass and wood. The light and wind from the gap of framework will make nature distilled into all spaces