丹麦,哥本哈根,tivoli音乐厅/3xn建筑师事务所

庄严的大厅按照尊重其历史环境的方法被翻修;建筑按照2000年以后的时代要求而被现代化。剧场和乐池都被扩大了。音响和座椅舒适性大大改善。而老的Tivoli的精神保持不变。建筑师: 3XN / Kim Herforth Nielsen, Bo Boje Larsen, Kim Christiansen
地点: 丹麦,哥本哈根
业主: Tivoli
设计年代: 2004
建造年代: 2005
结构工程: Arup, BIrch & Krogboe
建造: NCC (partnering process)
建筑面积: 4,000 平方米
摄影: Adam Mørk

 

 

04年, 3XN建筑师事务所获得了享有盛誉的Tivoli的音乐厅整修和扩建设计任务,它是哥本哈根著名的老游乐园。

庄严的大厅按照尊重其历史环境的方法被翻修;建筑按照2000年以后的时代要求而被现代化。剧场和乐池都被扩大了。音响和座椅舒适性大大改善。而老的Tivoli的精神保持不变。

 

原先位于音乐厅下方地下的所谓的彩虹厅已改为带大堂衣帽间和休息室,建筑最为壮观的是这里的一个30米长的玻璃墙面的水族箱。

项目还包括全新的,为Tivoli交响乐团和外来音乐家服务的排练设施。这项任务也需要一个全新的建设与的及客户音乐家。此外,增加的功能包括改进的员工设施,家庭餐厅,和一个会议中心。新建筑取代了并拆除了原来的“冬季入口” 。

 

 


原文:

Architects: 3XN / Kim Herforth Nielsen, Bo Boje Larsen, Kim Christiansen

Location: København, Denmark

Client: Tivoli

Year of Design: 2004

Year of Construction: 2005

Engineering: Arup, BIrch & Krogboe

Contractor: NCC (partnering process)

Constructed Area: 4,000 sqm

Photographs: Adam Mørk

In 2004, 3XN was awarded the prestigious task of performing the renovation and extensions of the Concert Hall in Tivoli, the famous old Copenhagen amusement park.

The venerable hall has been renovated in respect of its historical surroundings; the building has been gently modernized and improved with regards to the modern, second millennium requirements for a concert hall. The scene and the orchestra pit have been expanded, the acoustics and seating comfort considerably improved. And the Tivoli spirit remains intact.

Moreover, a new extension has been realized in a light, transparent and modern expression in keeping with the existing Tivoli pavilion architecture. The extension measures 700 m2 and contains the new main entrance with a lounge area, intermission café and outdoor catering.

The so called Rainbow Hall in the basement under the concert hall has been changed into a cloakroom with a lobby area and restrooms, and has - as its most spectacular feature - a beautiful 3o metres long shark tank covering one wall of the lobby.

The task also entailed a completely new building with rehearsal facilities for the Tivoli Symphony Orchestra and guest musicians. Moreover, the added feature comprises improved staf facilities, a family restaurant, and a conference centre. The new building replaces the former “Winter Entrance”, which in turn has been demolished.

翻译:

(点击此处下载所有大图 7.2 M)