日本,滋贺县,内向之宅/kouichi kimura

 该小住宅被周围其他房屋包围,设计目标是把外部世界阻挡在外面,同时避免过于封闭,并提供丰富的感性空间。

建筑师: FORM/Kouichi Kimura建筑师事务所

地点: 日本滋贺县

客户: 私人

建造年代: 2009

基地面积: 215平方米

建筑面积: 151平方米

摄影: Takumi Ota

  

这所小住宅在一个新住宅区中,主人是一对30岁左右的夫妇。

该小住宅被周围其他房屋包围,设计目标是把外部世界阻挡在外面,同时避免过于封闭,并提供丰富的感性空间。

 

 

 

进入住宅开始看到一个小天井位于室内和室外之间。它周围的墙屏蔽了外面的视线。小天井中有一些植物和水池。从房间里能看到美丽的小园林。

四周的围墙反射的间接光线柔和地照亮整个房间,住宅到处都呈现安静的氛围。建筑空间和其中的生活都笼罩在绿色和光里。创造出一个亲切的环境。

 

 

 

 原文:http://www.archdaily.com/20020/house-of-inclusion-form-kouichi-kimura/

Architects: FORM/Kouichi Kimura Architects

Location: Shiga, Japan

Client: Private

Construction Year: 2009

Site Area: 215,35 sqm

Constructed Area: 151,71 sqm

Photographs: The copyright of all images belongs to Takumi Ota

This house, located in a new residential area, is for a 30-something couple.

 

Surrounded by other houses, the design goal was set up to block out the outside world while avoiding too much closure, as well as to provide rich and sensuous spaces.

First, a small patio and a path connected to it were laid out between the living/dining room and exterior. They are surrounded by a wall that blocks off the line of sight from outside. Planting and pond are laid out at the patio, so that the picturesque images of green and water are viewed from the rooms.

Enclosed by walls that create indirect light filling softly the entire room, the house presents sentimental scenes here and there. The living spaces and the life lived there are enveloped by green and light, creating an affectionate environment.

翻译:新

(点击此处下载所有大图 6.0 M)