丹麦,alø城堡参观通道 / MAP建筑事务所

MAP建筑事务所的设计允许游客感知建筑的考古层的同时观察周围的景观。kalø城堡在全国范围内被认为是一个重要的旅游景点,它是一座三层砖塔,一直空置了几个世纪,有一部只能在建筑物内部看到的直达顶部的楼梯螺旋上升,使其形成现有的立面开口和阳台,提供全方位的景观平台。

这个项目旨在让公众沉浸在中世纪建筑的考古层,同时让游客好像漂浮于景观之中。考虑到基地是考古发现的结果,用一些锚点支撑该结构成为了一个相当大的挑战。他的最细节之处,在于楼体内用立方体创建了一个复杂空间,最终在其顶部向天空开放。建筑师这样解释。

MAP建筑事务所利用便携的3D扫描仪来使每一块单独的砖获取一个数字,意味着公差可以减到最小。“伴随着地规模的不断转变,步骤和比率的上升,实现了没有高度变化的扶手设计,大大地减少了正式和视觉上的混乱。”设计团队这样解释。

楼梯本身是在一个钢框架结构基础上建造的,被灰木附着,该建筑物已经被热处理,成为耐久性最大60年不需要油漆的结构。它的金属台阶和扶手被漆成亚光黑色保护他们免受沿海站点沿海站点的恶劣天气条件。为了减少纪念碑的损失,支撑结构只是在四个重要节点。

��Ŀ��Ϣ��

项目名称:kalø城堡参观通道

地点:丹麦 rønde

设计日期:2013年

建造时间:2015-2016

客户:naturstyrelsen/danish ministry of the environment

用地面积:塔楼:145平方米

停车和娱乐空间:2654平方米


MAP architects’ design permits visitors to both perceive the building’s archaeological layers, and take in views of the surrounding landscape. nationally revered as a major tourist attraction, ‘kalø castle’ is a three-storey brick tower that has remained empty for centuries. a zig-zagging staircase — only visible from inside the structure — spirals upwards, leading to existing openings in the façade and balconies that permit sweeping views.the scheme seeks to immerse the public in the medieval building’s archaeological layers, while simultaneously allowing visitors to ‘levitate’ above the landscape. given that the site is archaeological, supporting the structure with the few anchor points available was a considerable challenge. _‘while being minimal in its detail, the staircase creates an intricate space within the cubic emptiness, culminating at its top open to the sky,’_ explain the architects.MAP architects used a portable 3D scanner to obtain a digital scan of every single brick, meaning that tolerances could be reduced to a minimum. _‘by the constant shift of landing size, step and rise ratios, the design of a continuous handrail without height variations was achieved, greatly reducing the formal and visual clutter,’_ says the team.the staircase itself is based on a steel frame construction. clad in ash wood, the structure has been heat-treated to maximize durability for up to 60 years without the need for paint. the metal stairs and handrail are painted in a matte black finish to protect them against the coastal site’s harsh weather conditions. in order to minimize damage to the monument, the intervention is only supported by the ruin at four key points.project info:name: kalø tower visitor access / kalø slotsruin besøgs adgang

location: rønde, denmark

design: 2013

construction: 2015-2016

client: naturstyrelsen/danish ministry of the environment

site area: tower: 145 sqm, parking and recreation area: 2,654 sqm

total gross floor area: stair in tower: 38 sqm, parking and recreation area: 2654 sqm