瑞士,圣摩里兹,活动中心 / 福斯特建筑事务所

为了扩大原有建筑的举办赛事的能力,福斯特建筑事务所注册了一个与历史结构有关联新的多功能建筑。作为迷你体育场,会场的焦点是可以举办全年的体育和文化活动,如2017年2月举办的滑雪世界锦标赛的颁奖仪式。

这个项目位于瑞士圣摩里兹的北部边缘,那个场地可以在冬季作为溜冰场,在夏季提供给人们户外活动的草坪。这样的设计是在向当地历史悠久的木工技术致敬,有一个悬臂式屋顶延伸至马路边缘形成了一个有遮挡的空间。屋盖是由水平的窄木条制成,使视线延伸至街道上。结构扩展到北部变成弯曲的墙面,静止在那里像一个小的太阳伞。

在新结构的旁边,翻新的eispavillon项目保留了原有建筑的历史特点。项目的首层有一家新的餐厅,还有展厅的部分展示各种高山纪念品。该项目形成一个室内外连续的空间有着很好的视线可以欣赏山谷的景色。户外的酒吧在较低的水平面,可以让人们直接到达davos plaun。

设计单位:Foster + Partners事务所

建筑师: küchel architects AG


to expand the old pavillon’s capacity to host events, foster + partners incorporated a new multipurpose building with connections to the historic structure. conceived as a mini-stadium, the venue is set to be the focus of the annual calendar of sporting and cultural events, including the medal ceremonies of the world ski championships held in february 2017.the project is located on the northern edge of the davos plaun, which forms an ice rink in winter and a lawn for outdoors events in summer. the design pays homage to the region’s long history of woodcraft, with a cantilevering roof that extends from the street edge to form a partially sheltered space. this canopy is made of horizontal wooden slats which allow for views through to street level. the structure extends into a wall that curves around the northern corner of the site, terminating in a smaller sun canopy.adjoining the new structure, the renovated eispavillon preserves the original building’s historic features. the site includes a new restaurant on the first level, and exhibition area that showcases various alpine memorabilia. an ‘orangerie’ forms an indoor-outdoor space with views across the valley, while an outdoor bar at the scheme’s lower level offers direct access to the davos plaun.‘_I approached this project not only as an architect, but as a sympathetic

resident of st moritz; to me it was all about bringing the historic structure

and the davos plaun back to life, to recreate a space for the local

community,’_ says lord norman foster. _‘the restoration of the old

eispavillon and the new extension seek to re-establish kulm park as the social

focus of this part of the town, providing a new destination for visitors and

residents of the engadin valley alike. using the local tradition of wood, the

entire ensemble is designed to be of the place, both in spirit and

materials.’_project info:architect: foster + partners

collaborating architect: küchel architects AG

timber construction: blumer – lehmann AG

steel manufacturer: pfister metallbau AG

stonework: edilstone AG

civil engineer: edy toscano AG

builder: nicol. hartmann & cie. AG

electrical installation: arge merz AG / elektro RES AG

heating and ventilation: hälg & co. AG

refrigeration plant: kälte 3000 AG

roofing: nani gregor

windows: holzmanufaktur swiss AG