韩国,剧院 / URBANTAINER

考虑到新扩展的在NTCK中社会空间的功能,城市容器是基于将新空间融入到现存建筑结构中的概念,通过使建筑颜色和建筑对称轴一致的手法。然而突出该容器的模块化形式,该设计非常的轻盈,维持现存特征和物体之间的平衡,就像之前的石油站和中央广场之间的关系。一个木制的阳台在建筑物结构前边,同时完整的玻璃会使大量的阳光进入大楼。

整栋建筑的设计理念共有两个方面:“调制”和“灵活性”。使用模块化特征的容器,创建出一个12米长没有柱子的开放空间。这种独特的容器结构的好处是能够实现客户渴望一个宽大且高的空间的愿景,能够容纳大量的人。创建一个灵活的空间,安装灵活的空间移动分区,形成一个动态的多功能的活动区域。最大化可移动的屏幕,墙壁上有投影机,像台阶一样的阶梯元素扩展为一个小剧院,供其内部的人使用。甚至连吧台都包括两个可以根据空间使用灵活滑动的推拉门。

通过使用浅色的墙壁创造一种明亮的内部氛围,给人们一种温暖的感觉,红色的外观创造一种大胆的意识。水泥地板带给中心一种破败感,搭配工业风格的学校椅子,创建一个既正式又轻松的空间。所有的图形元素都受到NTCK象征的鼓舞,最小的白色彩虹,强烈的反映剧院公司的身份。

URBANTAINER的其他项目包括阿迪达斯在首尔hongdae的概念店,和体育品牌旗舰店。


considering the new extension’s functionality as a social space within the NTCK, URBANTAINER’s concept was based on integrating the new volume into the existing building structures by unifying the color and alignment of the building axis. while highlighting the modular form of the containers, the design is deliberately light, maintaining a balance with existing features and objects such as a former oil station and central grass square. a wooden terrace wraps around the front of the structure, while full length glass paneling allows a generous amount of light into the building. the overall building was designed with two concepts in mind: ‘modulation’ and ‘flexibility’. using the modular character of the containers, a 12 meter long open space without interior columns was created. the unique structural benefits of the containers acted as the foundation for realizing the client’s vision for a wide and high space capable of holding large numbers of people. to create a flexible space moving partition walls were installed, creating a dynamic and multi-faceted event area. maximised with movable screens, projector-friendly walls and stage-like elements the extension becomes a theater in and of itself. even the bar counter consists of two sliding doors which can be moved according to space usage. the bright inner atmosphere is created through the use of light colored walls, giving a warm impression and creating a conscious counterpoint to the bold red exterior. lacquered cement floors give the center a polished feel, and paired with industrial style school chairs create a space that is both formal and relaxed. all graphic elements were inspired by the NTCK symbol, a minimal white rainbow, strongly reflect the identity of the theater company.  other projects by URBANTAINER include a concept store for adidas in hongdae,

seoul and the sports brand’s luminous korean flagship store in myeondong.project info:design: urbantainer co. ltd.

creative director: jiwon baik

space design team: hyoungseok lee, yoonjin lee

photographer: kyungsub shin

construction: yongsung construction / misoro design

area: 247m2

purpose: resting area / lobby / cafe_designboom has received this project from our ‘__DIY submissions__‘ feature,

where we welcome our readers to submit their own work for publication. see

more project submissions from our readers __here.__edited by: peter corboy | designboom_