西班牙,巴塞罗那,建筑工作室 / 里卡多bofill工作室

很广泛的结构组成这个项目,改造的第一步包括用炸药计算分析拆除一些不需要的元素。接下来那个雕塑的作用是为了揭开那个隐藏的房间,使建筑物的不同部分建立一种新的关系,并使那些危险部分或者其他不可用的部分,比如水泥填充的筒仓变得难以接近。bofill的下一步是开始进行种植,在房间内创造一系列的花园,屋顶绿洲和植物节点,慢慢地使建筑结构封闭,模糊自然与建筑之间的界限。最后,程序将很好的适用于最终成果阶段,通过新的空间关系更新恢复的破旧混凝土。形式和功能相互排斥--考虑到工厂的独特性质,如果建筑师能够足够敏捷重新摄像它们对现有条件的使用,那么这个功能就可以适用于任何空间形式。

因此,la fabrica成为了当地工厂一种集场所,花园和更新使用这三个功能等分。这三个元素中并没有占突出优势的元素,并且没有能够提供足够的概念距离使每个元素成为独立的个体。工厂成为了一个保护壁垒,随意隐藏在绿色植物中,因此工作室的想法可以成形。

��Ŀ��Ϣ��

项目:建筑办公室、档案、模型实验室、展览空间。/ bofill的公寓,客房、花园。

总建筑面积:3100平方米 不包括花园

房屋面积:500平方米

完成时间:1975年


consisting of such a wide range of structures, the first step to renovation consisted in the calculated demolition of certain elements with the use of jackhammers and dynamite. approached as a sculpture, the goal was to uncover hidden rooms, create new relationships between the different parts of the building, and make inaccessible the dangerous or otherwise unusable parts, such as the cement-filled silos. bofill‘s next step was to begin the planting process, creating a series of gardens within the premises, rooftop oases, and vegetative nodes that would slowly encapsulate the structure over time to blur the line between nature and building. finally, the program would be fit into the resultant stage of restored decrepit concrete updated through new spatial relationships. form and function are to remain exclusive of one another- given the unique nature of the factory the functions could be fit within any space if the architect is agile enough to re-envision their use to the existing conditions. as a result, la fabrica became a convergence of equal parts industrial vernacular, garden, and updated use so that none one of the three elements takes particular dominance over the other and yet provides enough conceptual distance so as to allow each element to stand alone. the factory stands as a fortress protected from the world, semi-hidden within the greenery, where the studio’s ideas can take shape. project info:program: architectural offices, archives, model laboratory, exhibition space. / bofill’s apartment, guest rooms, gardens.

total floor area: 3,100 m2 and gardens

house area: 500 m2

completed: 1975