加拿大,魁北克,悬空的住宅 / DELORDINAIRE建筑事务所

在“High House”设计中,DELORDINAIRE建筑事务所的建筑设计师将内部与外部完全分离,创造了一个不同寻常的独立的度假空间,房客能够在这里沉浸在冬日寒冷的景色里。小住宅内部运行着一个节能系统,通过楼梯由下而上到达小屋的内部入口。一旦进入,用木头包裹而成的紧凑的空间提供了一个舒适的休息场所,上部空间与地面基础分开。精心设计的抬高平台空间和大面积窗户相互结合,为欣赏远方的圣安妮山的美景提供了良好的视野,尤其是当你从休息区向远处眺望,风景更加优美。

干净锋利的线条和完整的体量使建筑本身与周围环境形成明显的对比。最低限度使用的全白材料,包括白色混凝土面板包层和波纹钢板屋顶。在冬天,整个建筑融入了白色的风景中,几乎消失在白雪之中。而在夏日中,白色结构又能够与身后的青山形成清晰的对比。


named the ‘high house’, the architects at delordinaire have explored the limit between interior and exterior to foster an unusual, and isolated getaway where the residents can be immersed in the wintry landscape. the chalet runs on an energy efficient system and entry inside is gained via a staircase from beneath. once inside, the compact space is wrapped in wood to provide a cozy retreat protected from the elements. a combination between the elevated positioning and large windows offer an uninterrupted view of the distant mont saint anne- especially from the lounge area.the clean, sharp lines and archetypal volume allows the building to cut a

clear form against its context. the minimal and all-white materials used,

including concrete panel cladding and the roof topped with corrugated steel

allows the chalet to almost disappear during the winter, meanwhile stand out

on a summer’s day.