韩国,仁川,住宅 / IROJE KHM设计团队

IROJE KHM,首尔一家由hyoman kim带领的建筑设计团队,试图通过这个完全现代的居住项目来重新定义韩国传统建筑。住宅内部被高大的白色围墙封闭,以中心庭院为布局中心环绕设置。这样从院子可以经楼梯漫步到建筑的屋顶,创造出一种可攀爬的风景,而且这里户外的生活行为能够被保证私密性。

首层围绕着庭院的周边设置了一个入口,从入口进入就到达一个下沉的客厅,接着由客厅引导向家庭厨房和餐厅区。休息区的对面,宽阔楼梯通向二层平面,同时楼梯也可以为人们提供宽敞的休息场所,二楼包括主卧室,浴室和书房。这层平面还包括一个叫做“rumaru”的室外庭院,安静的协调着周围环境。最顶层包含了两个相对较小的儿童卧室。

项目信息:

地址:gyeongseo-dong,seo-gu,韩国仁川

用途:住宅

基地面积:291.80平方米

占筑面积:137.29平方米

总建筑面积:194.77平方米

结构:钢筋混凝土结构

建成年份:2016

材料:dry-vit系统,花纹铝板

主创设计师:hyoman kim(IROJE KHM建筑设计工作室)

设计团队:jiyeon kim

摄影:sergio pirrone


IROJE KHM, a seoul-based firm led by hyoman kim, sought to redefine traditional notions of korean architecture with a completely contemporary residential program. enclosed behind tall white walls, the dwelling is organized around a centrally positioned courtyard. from here, stairways lead over the roof of the structure, creating a climbable landscape that enables secluded outdoor living.surrounding the courtyard at ground level, the entrance opens to a sunken living room, which in turn, leads to the home’s kitchen and dining areas. opposite the lounge, a wide staircase that doubles as an additional seating area ascends to the second storey, which includes the master bedroom, bathroom, and study. this level also includes the ‘rumaru’, an elevated pavilion that calmly surveys its surroundings. the uppermost storey contains two smaller bedrooms for the family’s children.project info:location: gyeongseo-dong, seo-gu, incheon, south korea

use: residence

site area: 291.80 sqm

building area: 137.29 sqm

total floor area: 194.77 sqm

structure: reinforced concrete

completed: 2016

materials: dry-vit system, painted aluminum sheet

architect: hyoman kim — IROJE KHM architects

team: jiyeon kim

photography: sergio pirrone