摩洛哥,2016穆罕默德六世大学综合理工学院设计竞赛

庭院、花园、广场和半遮挡的街道借指一种互动的文化和大量绿色植被的整合。被橙色抹灰包裹的实心立方体被许多由下至上的缺口隔开,一种虚实交错的节奏感贯穿了整个建筑, 同样的,建筑与开放空间的关系也是大规模的相似。在北侧和南侧的建筑红线周围,带有中心庭院的学生住宅组成了成群的小建筑。紧挨着建筑回廊,更大一点的开放公园代表更大尺度空间的聚集,而在北面,住宅和教室之间设置了娱乐区域。

项目信息:

项目:穆罕默德六世大学综合理工学院

年份:2016

地点:benguerir,摩洛哥

客户:ocp集团

规划总用地面积:300000平方米

建筑面积:65000平方米


courtyards, gardens, squares and semi-covered streets lend to a culture of interaction and integrate plenty of greenery. solid cubes of orange plaster are spaced by full-height openings establishing a solid/void rhythm throughout the buildings, similar in larger scale to the relationship between structure and open space. around the north and south property lines, clusters of smaller buildings comprise the student housing with central courtyards. next to the housing cloisters, larger open parks lend to larger gatherings while on the north side the recreational fields sit between housing and classrooms.project info:project: université mohammed vi polytechnique

year: 2016

location: benguérir, morocco

client: ocp group

masterplan area: 300,000 sqm

built area: 65,000 sqm