法国,巴黎,plug-in city 75住宅 /stéphane malka事务所

为了解决法律的限制,stéphane malka打算居住在立面上,在一层使用立方体盒子扩展住宅,同时从立方体盒子上悬挑出带有落地窗的空中花园,露台或者大小可变的凉廊。方盒子的结构由生物合成木料做成,实现了结构的轻质和现场安装的高灵活性。插入到现有建筑的立面,扩展部分累积起来将建筑物的能源消耗分为四部分,每一部分建筑复原所消耗的能量平均每两年45千瓦时。

被叫做“plug-in city 75’”的项目,因此改变和适应当地居民的实际需求。底层住宅延伸向内部的花园。这些扩展部分让一层的住户享受到了对天空开放的大型私人露台。每个方盒子可以容纳两层扩展部分:一个封闭空间和一个开放的顶层。私人和间隔的公共露台都是在不经意间自然形成的,位于凉廊的背面。

“今天的架构,城市遗产的突变必须建立在现有的遗产条件上。para-site城市,字面上,依靠它向后倾斜,愈合城市的伤口及其遗产的逻辑转换。通过叠加,累计,和建筑遗产的扩展,而不是直截了当的使它成为一张白纸。”stepháne malka说。


in order to solve the constraining laws, stéphane malka has proposed to inhabit the façades by extending the dwellings on the ground floor using cube boxes as well as hanging gardens along them with bow-windows, balconies, and loggias of variable dimensions. the structure of the boxes, made of bio-sourced wood, allows them lightness and great flexibility of implementation on site. plugged to the existing façade of the building, the accumulation of extensions divides the energy consumption of the building by 4, and classifies the rehabilitation of the building with an average energy consumption of 45KWh / 2 / year.the project — called plug-in city 75’ — is therefore transformed and adapted to the real needs of its inhabitants. the ground-floor accommodation stretches towards the inner garden. these extensions allow the inhabitants of the 1st floor to benefit from large private terraces opened to the sky. each cube allows two levels of extensions: one covered and one open on its top floor. both private and common interstitial terraces are generated by default, in negative of the loggias._‘in today’s architectures, the mutation of cities must be built on existing

heritage. to para-site the city, and literally, lean back against it, healing

the wounds of the city and its heritage in a logic of transformation. by

superposition, addition, and extension of the built heritage, rather than the

categorical tabula rasa.’_ – stepháne malka architecture.