英国,住宅 / 罗杰斯建筑事务所

从街道的景观方面来看,只有极个别的角度可以瞥到屋顶扩展延伸的结构。该项目是由damian罗杰斯建筑事务所设计的,通过使两栋建筑现有的屋顶形式链接使其成为了一个大胆抽象的体积。建筑师是通过建立低层柯尔顿屋顶由三角形、成角的方案似乎折叠在一个玻璃体积来表达对传统住宅和周围街景同情,反过来,创建房子新公共领域。

阳光从树叶间隙漏出来拥抱建筑,成为了美好景观的一部分。同时,釉面屋顶漂浮在上方,好像树木分支上的一片叶子连接内部外部的景观,同时捕获绿色植物和天空视图。另外,楼梯边上提供从屋顶生长的可食用的花园种植物,这样的景观通常也会称为介绍住宅建筑内部灵魂的扩展。


from the streetscape, only glimpses of the angular roof top of the extension

can be seen. the project by damian rogers architecture resulted in a bold

volume that is abstracted from existing roof forms to link the two

buildings. the architects were sympathetic to the heritage dwelling and the

surrounding streetscape by establishing the low-rise corten roof made of

triangles, the angled scheme seemingly folds down over a glass volume that in

turn, houses the new communal areas.the play of sunlight filtered by the trees embraces the building as part of the landscape. meanwhile the glazed roof floats as if it were a leaf on a tree branch and connects the interior to the external landscape and captures views of the greenery and sky. in addition, a staircase on the side provides access to the edible garden that has been grown on the roof and also the landscaping in general accompanying the new extension has introduced an intrinsic soul to the residence.