印度,KSV学校 / 蒙特利尔ETS团队

我们项目的目的是设计一个图书馆和学习中心,可以成为正式与非正式之间的对话,现有的新建筑低成本高技术之间的对话。砌砖、石膏、结构设计的技术成为战略保障,在严格的限制条件下创造良好的空间和建筑质量,建筑团队阐释道。

库马尔·拉诺斯把这个项目分配到一个三块区域组成的地方,围绕着一个开放的庭院和走廊进行组织。这种方法将建筑物的重量从视觉和实际上进行分散开来。块的构成和方向最终创建了一个使用简单空间的质量层次结构,其中空间的视图和感知视角也各自不同。“中间地带”成为各种活动、聚会和户外课程的“生活空间”。此外,沿着南立面的长廊提供了一个可以由覆盖在竹板屋顶上遮荫的开阔区域。

对于这个项目来说,保持结构尽可能的轻是非常重要的,但是仍然很健壮。两个主要街区有一个双层屋顶,一个呈现拱形,另一个倾斜。拱形的顶部有“眼孔”的切割,可以帮助创造一个被动的通风循环系统,而支撑屋顶的结构则是通过这些切割来支撑倾斜的顶部。砖砌的模式沿着墙壁移动,使房间充满持续的阳光,并为内部空间增添有趣的阴影和纹理。

用于建设学习综合体的材料是当地的砖和当地有特色的石材。一层泥漆给建筑物以赭色的颜色,类似于周边基地的其他色调。另一方面,一种长满青苔的蓝绿色水泥,与赭石相辅相成,同时保护着从泥土和污垢中生长出来的石块。

项目信息:

客户:印度,KSV学校,kalkeri dharwad

面积:210平

年份:2015年

建设和募款小组:蒙特利尔的ETS 2014团队

承包商:anil kari,普拉卡什kusugal

建筑师:kumar noce

结构设计:BL manjunath

已经从我们的“自制次任务”功能中收到了这个项目,在这里,我们欢迎读者提交自己的作品发表。希望看到更多读者提交的项目。


_‘the aim of our project was to design a library and learning center, which

could be a dialogue between formal/informal, existing/new and low-cost/high-

tech. the technique of brickwork, plaster, structural design became strategic

in providing spatial and architectural quality within strict constraints,’

_states the team.kumar la noce has distributed the program amongst a cluster of three blocks, arranged around an open court and corridor. this approach scatters the ‘weight’ of the building both visually and physically. the composition and orientation of the blocks ultimately create a hierarchy of masses using simple volumes — where views and perceptions of spaces also differ. the in-between zones become versatile ‘life-spaces’ adaptable to various events, gatherings and outdoor classes. in addition, a long veranda/corridor along the length of the south façade provides a shaded open area, covered by a bamboo slat roof.for this project, it was crucial to keep the structure as light as possible but still robust. the two main blocks have a double roof, one vaulted and the other inclined. the vaulted one has ‘eyelets’ cuts that help create a passive ventilation cycle, while the structure holding up the roof emerges out of these cuts to support the inclined top. brick jail patterns travel along the walls, keeping the rooms continuously aerated and adding interesting shadows and textures to the spaces.materials used for the construction of the learning complex are locally sourced brick and cuddappah stones. a layer of mud paint gives the buildings their ochre color, similar to all the other huts around. on the other hand, a mossy blue-green cement oxide dado complements the ochre while protecting the bases of the blocks from dirt and grime.project info:client: KSV school, kalkeri, dharwad, india


area: 210 sq.m


year: 2015


construction and fundraising team: PRÉCI 2014 team from ÉTS montreal


contractors: anil kari, prakash kusugal


architects: kumar la noce


structural design: BL manjunath_designboom has received this project from our ‘__DIY submissions__‘ feature,

where we welcome our readers to submit their own work for publication. see

more project submissions from our readers __here.__edited by: lea zeitoun | designboom_