法国,酒店 / 帕特里克建筑师工作室

为了保存宿主的生态系统,每一个单元都被放置在高塔上,并从水面上抬起,以尽量减少它们的物理影响,并尽可能将参观者引导至更接近湿地的景观。外部的木质墙体折叠成一个柔和的蝴蝶形态的屋顶,用来收集雨水并将雨水排入湖中,并在房间的另一端遮阴,在那里,通高的窗户向卧室空间打开。虽然每一个结构都很接近,但是外表皮的设计确保了每位客人的隐私,建筑按照同一个方向朝向湖的方向,创造了一种孤立感。

项目信息:

年份:2015

状态:已完成项目

类型:酒店

地点:saubion,法国

年份:2015

状态:已完成的工程

面积:997m2(总建筑面积)

建筑师:帕特里克arotcharen 建筑师工作室


in order to preserve the hosting ecosystem, each unit is placed on pylons and elevated off the water’s surface to minimize their physical impact and bring guests as close as possible to the wetland landscape. the exterior wooden wall folds into a gentle butterfly roof that collects and direct rainwater drainage back into the lake and provides shading on the other extreme of the home where full-height windows open into the bedroom area. while each structure is in close proximity the design of the outer envelope ensures privacy for each guest, oriented in the same direction towards the lake creating a sense of isolation. project info:year: 2015

status: completed works

type: hotels

location: saubion, france

year: 2015

status: completed works

area: 997m2 (net floor area)

architects: patrick arotcharen architecte