西班牙,CID中心 / NGNP arquitectos

NGNP arquitectos在建筑方案(该建筑主要用于支撑企业运营的管理功能)的组织方面,将使用频率最高的功能和流通空间设置于最大的空间内,这样可以保证空间的灵活性,并能明显看到该建筑被划分为三部分:企业孵化器、管理支持办公室以及会议室。反过来说,这三类空间围绕门厅分布,在中央形成交通空间。

事务所选择用为数不多的几种颜色来突出并处理建筑的几何造型。浅灰色的液态聚氨酯膜应用于外立面和室内天花板和楼板处,在营造出一种透明效果的同时还能控制太阳直接辐射。除此之外,事务所在建筑材料的选择上还受到另外两个因素的影响,一个是如何做到在低维护状态下的保持耐久性,另一个是如何最大化室内环境的舒适度。半透明的聚碳酸酯双板立面可以有效调节建筑的热性能,还能持续不断的将自然光线引入办公空间。中央的玻璃体量将阳光滤入建筑的核心部分,立面上有限的几个玻璃窗能将周边景色框入室内。


NGNP arquitectos planned the building’s program (used for administrative purposes to support entrepreneurs) with allocating the biggest spaces to the functions most in use and how people would circulate. this ensured flexibility and saw the space being divided into three zones: the  business incubator, support offices and meeting rooms. in turn, the three spaces are distributed and surround the lobby to form a central circulation space.the limited palette was chosen to highlight and address the building’s geometric form. the light grey envelope rendered with a liquid polyurethane membrane is also used in the ceilings, floors and creates a transparent effect, while controlling direct solar radiation. in addition, two other factors influenced the architects’ choice of materials; durability for low maintenance and maximizing the degree of interior comfort. the translucent double-paneled polycarbonate façades efficiently regulate the thermal aspects in the project and invite a constant flow of natural light into the workspace. a central glass void filters light into the core of the center and the limited glass openings are positioned to frame the surroundings.