葡萄牙,格兰杜拉,格兰杜拉会议中心 / Manuel Aires Mateus&Francisco Aires Mateus

由 Manuel和Francisco兄弟指导,Aires Mateus保证了社区中心可以举办大型聚会,也可以举办小型团体集会。这些主要的要求决定了方案内部的布局,建筑周边大小适中的房间围绕着方案中心的较大体量。

天花的变化和几何形状呼应了急剧起伏的架空地形。除了外墙上经过仔细定位的孔,屋顶的洞口保证了整个建筑明亮自然照明。该建筑最近被列为多哈艺术品大赛的一部分,Aires Mateus曾经在葡萄牙南部使用板材混凝土完成了一个乡村度假屋。

项目概况:

项目名称:格兰杜拉会议中心

业主:santa casa da misericórdia de grândola

位置:葡萄牙,格兰杜拉

项目日期:2011 年- 2012年

建设日期:2012年 - 2016年

面积:670㎡/ 7212sqf

建筑面积:670㎡/ 7212sqf

占地面积:670㎡/ 7212sqf

设计师:manuel aires mateus, francisco aires mateus

项目负责人: jorge p. silva

合作者:marco campolongo, matteo foresti, előd golicza

摄影:nelson garrido

工程:axial / três cês

结构:manuel mateus frazão


led by brothers manuel and francisco, aires mateus has ensured that the community center is capable of hosting large gatherings as well as smaller groups. these programmatic requirements informed the schemes interior layout, with modestly sized rooms at the building’s perimeter surrounding a more substantial volume at the center of the plan.

the ceiling responds to the spaces it contains with a sharply undulating overhead terrain. openings in the roof, in addition to the façade’s carefully positioned apertures, guarantee that the entire structure is brightly and naturally illuminated. recently longlisted as part of the doha art mill competition, aires mateus previously completed a rural holiday home in southern portugal using board formed concrete.

project info:

name: meeting centre in grândola

client: santa casa da misericórdia de grândola

location: grândola, portugal

date of project: 2011 – 2012

date of construction: 2012 – 2016

surface area: 670 sqm / 7,212 sqf

building area: 670 sqm / 7,212 sqf

site area: 670 sqm / 7,212 sqf

authors: manuel aires mateus, francisco aires mateus

project leader: jorge p. silva

collaborators: marco campolongo, matteo foresti, előd golicza

photography: nelson garrido

engineering: axial / três cês

constructor: manuel mateus frazão