土耳其,伊斯坦布尔,城乡混合住宅 / Eray Carbajo

该建筑将包含八个社区,其中七个包括在社区和娱乐项目的地面层次的私人住宅,以在建筑物内促进健康的微观社区。所有组成部分——结构、空间、社会和环境美化融合在一起形成了强大的美学和功能性联合,从而促进了一种新的生活方式。 像蜂巢一样,设计是从组成各个单元的六边形模块的堆叠驱动,以最小量的建筑材料构建最大化的体积。

突出的模块各自包含形成三角形空腔的室外露台,它不仅用作培育垂直森林的植物床,而且还用作通过结构传输重力的结构构件,而不需要额外的增强物。该项目还倡导自行车出行和步行,尽可能为居民提供所需要的所有个人服务。在屋顶上,一系列被覆盖的温室塑造了一个公共空间,可以通过在公共规模上引入城市园艺来种植食物。

每个单元包含一个卧室和起居区、花园露台、遮阳百叶、灰水收集系统,以及按个人规模建造的潜在太阳能屋顶,它至少可以满足自己的能源需求。通过使用当地材料和灵活的模块化设计,该建筑被证明是一种可持续的建筑,具有适应性,几乎适用于任何场地。

项目概况:

业主:esta construction

建筑师:Eray Carbajo

设计:inanc eray, gonzalo carbajo

设计团队:emana ljajic, marco mattia cristofori, ugur imamoglu

项目团队:ugur imamoglu, marco mattia cristofori, ahlam hamed, egemen onur kaya, anil sakaryali

结构: kinaci muhendislik

电气:sanayi muhendislik

MEP:abc muhendislik


the structure will contain eight stories, seven of which include private residences over a ground story level of social and recreational program that fosters a healthy micro-community within the building. all components- structural, spatial, social, and landscaping- are integrated forming a strong aesthetic and functional union that subsequently promotes a new lifestyle. like a beehive, the design is driven from the stacking of hexagonal modules that make up the individual units, maximizing volume with the smallest amount of building material necessary. 

the projecting modules each contain an outdoor terrace that forms a triangular cavity which not only serves as a plant bed that nurtures a vertical forest but also serves as a structural member transferring gravitational forces through the structure without the need for additional reinforcements. the scheme also promotes cycling and walking, offering all the personal services that residents may otherwise need to travel around the city to obtain. on the rooftop, a series of covered greenhouses generates a communal space where food can be grown by introducing urban gardening on a communal scale. 

each unit contains a bedroom and living area, garden terrace, shading louvers, grey-water collection system, and the potential for a solar roof that on an individual scale satisfies at least some of its own energy needs.  by using local materials and a flexible modular design, the building proves to be a sustainable construction that possesses the adaptability to occupy almost any site. 

project info:

client: esta construction

architect: eray/carbajo

design: inanc eray, gonzalo carbajo

design team: emana ljajic, marco mattia cristofori, ugur imamoglu

project team: ugur imamoglu, marco mattia cristofori, ahlam hamed, egemen onur kaya, anil sakaryali

structural: kinaci muhendislik

electrical: sanayi muhendislik

mep: abc muhendislik