印度,新德里,教师公寓 / Anagram建筑事务所

在两个不同的场地,Anagram建筑事务所总共增加了18所住宅,每所住宅约223平方米。将这些住宅从东南偏东方向到西北偏西的方向组织为交错的连续排列的住宅单元,这些住宅单元已经被安排作为维护校园的现有视线的景观标志。考虑到老师经常向学生开放自己的家园供学生使用,这些公寓被设计为易于接近的、可进入的和受欢迎的,而不是孤立的住宅单元。

设计并非强迫,山墙的体积非常巨大,已经破坏了建筑物外观立面的原始外貌,和需要适应现有的树木。“沥青屋顶下有一个共享的服务阁楼可以提供住房,以减少较高的住宅楼层获得的热量,水箱将被进一步抬高,作为水塔创建水压的头部,”设计团队继续解释到。这个困境已经被解决,通过拿出林荫遮蔽的阳台充当作为栖息的卧室,类似地,客厅延伸到一个隐藏式的使在户外休憩的走廊。


on two separate sites, anagram architects has added a total of 18 residences of about 223 square meters each. organized as staggered rows running east-southeast to west-northwest, the units have been arranged to maintain the campus’ existing sightlines. as teachers often open their homes to students, the apartments have been designed to be accessible and welcoming, rather than isolated residential units.

designed not to impose, the gabled volumes have been staggered to breakup the appearance of the facades and to accommodate existing trees. _‘a shared service attic under the pitched roofs is provided to the housing to reduce heat gain to the upper floor residences, and the water tanks are further raised as turrets to create hydraulic head,’_ continues the design team._ ‘the corners are pulled out into shaded balconies to act as sit-outs to the bedrooms, and similarly, the living room extends onto a recessed verandah sit-out.’_