智利,低成本预制构件住宅/Sebastián Irarrázaval

140平方米的低成本住宅,它可以在很多地方出售给感兴趣的人们。在这样的思想指导下,它不属于任何一个固定的地点,因而采用了“容器”的概念。为了减少 施工时间,其几何形状非常简单,以预制构件为基础进行建造。为了利用周围的景观,此住宅可以采用十字交叉的布局。住宅的公共领域放在第二层,是一个4米高 的立方体。

 33°18′54.66″S 70°40′16.05″W

建筑师: Sebastián Irarrázaval

助理建筑师Associate Architect: Andrea Von Chrismar

地点: 智利,Colina, La Reserva

建筑面积: 140 平方米

项目年代: 2005-2006

摄影: Carlos Eguiguren

140平方米的低成本住宅,它可以在很多地方出售给感兴趣的人们。在这样的思想指导下,它不属于任何一个固定的地点,因而采用了“容器”的概念。为了减少施工时间,其几何形状非常简单,以预制构件为基础进行建造。为了利用周围的景观,此住宅可以采用十字交叉的布局。住宅的公共领域放在第二层,是一个4米高的立方体。

住宅的表面覆盖金属板,立面成为双层,建筑容易过热,但同时两层之间的地方也增加了通风量。更新了内墙的空气。

建筑的材料一定会不断被腐蚀,这是建筑的一个过程,该住宅利用它达到一定的设计效果,而不是徒劳的对抗。

原文:http://www.archdaily.com/2719/la-reserva-house-sebastian-irarrazaval/

版权:翻译 www.ArchGo.com 夔

(点击此处下载所有大图 6.8 M)

 


 

Architect: Sebastián Irarrázaval

Associate Architect: Andrea Von Chrismar

Location: La Reserva, Colina, Chile

Constructed Area: 140 m2

Project year: 2005-2006

Photographs: Carlos Eguiguren

 

It is a low-cost housing, 140 m2, to be sold and repeated in many places as concerned people exist. In this regard it relates to the idea of the container since it has no place. With the purpose of reducing construction time, geometry is simple and the construction system is on prefabricated basis. Its arrangement is a cross shaped where, in order to embrace the nearby landscape, public areas are placed in second level in a 4 meters high cube.

This severe volume is covered with steel plates that create a double facade that gets hot and therefore increases ventilation of the space in between , refreshing the inner side of the wall

 

With regard to materials, the building recognizes the inherent uncertainty and inevitability of weathering as a continuation of the building process rather than as a force antagonistic to it.