西班牙,巴伦西亚,松林之家 / ramón esteve工作室

ramón esteve工作室设计了一个住宅作为适应其地形的平台。该住宅的内部也利用了这一想法,以每个空间为导向,提供相邻花园的景观。同时,可渗透的元素,如壁炉或楼梯,分布在房屋的公共区域。在北部,建筑以更加封闭的立面朝向人行街道,而南部的立面由于受到长廊的保护始终开放。

在整个设计中,建筑采用了纯天然的色调,例如木材,石板,石材和混凝土等材料都是原生态的。从住宅的入口进入公共生活空间,与之相连的是一个与室外阳台毗邻的开放休息区。在下层,与花园相邻的区域可以直接到达室外,而最高层是一个独立的工作室,看到的室外景观蔚为壮观。

这所房子被设想成一个“连续的、分层的阳台”。

项目概况:

建筑师:ramón esteve

合作建筑师:anna boscà, estefanía pérez, víctor ruiz, maría martí

合作伙伴:tudi Soriano

技术开发:emilio pérez

建造商:covisal futur sl.

结构:prodein proyectos de ingeniería s.l.

表面积:571.40平方米

竣工日期:2017年

摄影:mariela apollonio

制作和视听:alfonso calza


ramón esteve estudio has designed the dwelling as a platform that adapts to its topography. the home’s interior has also been created with this in mind, with each space oriented to offer views of the adjacent garden. meanwhile, permeable elements, such as the fireplace or staircase, distribute the house’s common areas. to the north, the building presents a more closed façade to the passing street, while the southern elevation remains open, protected by a long porch.

a natural palette of colors has been employed throughout the design, with materials such as wood, slate, stone, and concrete displayed in their raw state. the home’s entrance leads into the communal living space, complete with an open-plan lounge area that adjoins an outdoor balcony. below, garden-adjacent areas have direct access to the outside, while the uppermost storey forms an elevated viewpoint that is solely used as a studio.

the house has been conceived as a ‘continuous, tiered balcony’

project info:

architect: ramón esteve

collaborating architects: anna boscà, estefanía pérez, víctor ruiz, maría martí

collaborators: tudi soriano

technical architect: emilio pérez

constructor: covisal futur sl.

structures: prodein proyectos de ingeniería s.l.

surface: 571.40 sqm

completion date: 2017

photography: mariela apollonio

production and audiovisual: alfonso calza