越南,河内,红砖培训综合体 / VTN 建筑事务所

Viettel学术教育中心作为一个大的校园名叫Hoa Lac高新科技园区的一部分,附近的居民区很容易到达。VTN表示,该项目试图“为公司的新学员创造一个安静平和的空间,让他们能够专注于学习,远离城市的纷扰。” 该综合体还提供短期住宿以及一系列现场培训课程。

该场地的主要建筑有4到5层,其余建筑高度为2到3层。这些体块被一系列的“溢流池”包围,可以帮助调节周围的小气候。这些建筑通过走廊、坡道和楼梯相连,并可以连接不同的楼层。作为一个附加的循环路线,一个轻质混凝土屋顶覆盖了该场地的大部分的半室外空间,保护工作人员远离炎热的阳光和热带气候。

同时,一个完整的花园系统为受训者提供了放松和聚集室外的空间,屋顶露台也为此提供了更多的室外空间。这些建筑物几乎完全是红砖砌成的,整体结构呈现出结实而质朴的风格。外立面由两层砖构成,两层之间具有空隙,以隔绝内部。该项目目前正在建设中,预计将于2017年底完成。

项目概况:

名称:Viettel学术教育中心

建筑公司:VTN 建筑事务所

主持建筑师:Vo Trong Nghia

设计团队:Ngo Thuy Duong, Do Minh Thai, Do Huu Tam

客户:Viettel 公司

承包商:Delta Corp

状态:正在建设中

类型:教育设施

位置:越南,河内

场地面积:9,026 ㎡

建筑面积:2651.0 ㎡


viettel’s educational center forms part of a larger campus named hoa lac hi-tech park, which remains readily accessible from the nearby residential communities. VTN says that the project intends to ‘create a quiet and peaceful space for the trainees to focus on their studies, away from the hustle and bustle of city life’. the development also provides short-term accommodation as well as a range of on-site training courses.

the site’s main blocks are four to five storeys, with the remainder are either two to three storeys high. these volumes are surrounded by an overflow pool, which meanders through the complex in order to help regulate its microclimate. the blocks are linked by corridors, ramps, and staircases, which are connected at different levels. doubling as an additional circulation route, a lightweight concrete roof covers the majority of the site’s semi-outdoor spaces, protecting staff from the hot sun and tropical climate.

meanwhile, an integrated garden system provides space for trainees to relax and congregate outdoors, with roof terraces providing additional outdoor space. clad almost entirely in red brick, the monolithic structure presents a strong and rustic presence. the façade is made of two walls with a void in between to insulate the interior. the project is currently under construction and is expected to be complete by the end of 2017.

project info:

name: viettel academy educational centre

architect firm: VTN architects (vo trong nghia architects)

principal architect: vo trong nghia

design team: ngo thuy duong, do minh thai, do huu tam

client: viettel corporation

contractor: delta corp

status: under construction

program: education facility

location: thach that, ha noi, viet nam

site area: 9,026 sqm

GFA: 2,651 sqm