丹麦,哥本哈根,Sydhavnen教堂改造竞赛方案 / Architects of Invention

在分析了哥本哈根的传统教堂建筑之后,architects of invention发现大部分教堂都采用了水平为主的组织方式。尽管建筑的室内高度和建筑本身都很高,但就其功能而言,建筑的高度并未被充分利用。因此,建筑锋利的立面显示出其结构骨架结合分形图案的特征。这个突出的特点强调了建筑的垂直性,同时在内部空间创造了一个光的戏剧。

这座建筑将利用自然材料,例如木材和混凝土。此外,教堂将作为宗教仪式的一个宁静的场所,无论在白天还是夜晚都对公众开放,同时也反映了该遗址的工业历史。


after analyzing traditional church architecture in copenhagen, architects of invention found a similarity with their horizontal layout despite having tall ceilings and the building itself being tall. the height is never fully taken advantage of in terms of functionality. as a result, the envelope of the angular construction features structural skeleton displaying a fractal patten. this distinctive feature emphasizes the verticality, while creating a play of light in the internal spaces.the building would utilize natural materials; wood and concrete. furthermore,

the church would serve as a peaceful space for religious ceremonies, and an

accessible venue to the community for both during the daytime and night-time,

all the while reflecting the industrial past of the site.SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave