印度,总部工作室,拼贴的材料和颜色 / archohm

“c28c”是archohm设计的印度电影公司的总部办公室。由于其巨大的规模,它经常被标记为设计堡垒。该建筑反映了公司的“疯狂和有趣”的理念。如何规划生产更多建筑的办公室?

印度工作室的阿波罗办公室适用于密集的城市丛林中的一个三角形阴谋,对其具有挑战性和神秘的环境采取了一种外交态度。在一边是“犹太清真寺”,另一方面包括烟草制造单位的工业工厂和第三边的大型贫民窟发展区,它对每一边都进行了独立的回应,其主要方向及其光、热参数保持着一致。没有看似大胆,它也觉得有必要有足够的影响力成为建筑风格设定者,并激发了被称为城市的更大画面的清晰度。

主楼分为五个近乎柏拉图式和大胆的卷,每个都由专用于特定材料的表面覆盖,响应其各自的功能,气候和环境。每个都被用来反映出工作室电视的智力化,帮助建立各级关系,争取形而上学。每个空间的空间本身都是紧凑而完整的,但与其他空间相关。最后,一个单一的目标是在这个背景下塑造它的地位。这些材料都被有尊严地对待,保持真正的原貌,同时彼此又紧密的联系着。

该工作室是一个活的三维帆布,颂扬颜色,纹理,形式和材料。这是由于生活元素大于十米高的corten钢门,一个带有吊桥的护城河,150米长的石墙,具有蚀刻的CNC高程项目和安装作为幻灯片,专利产品和屡获殊荣的产品设计师家具和室内装饰品。

简单的措施如“正确”的朝向和适当的材料的使用有助于解决大多数能源问题。柔软,柔和的日光照亮了生态系统,使其成为一个舒适的工作场所。人造照明已经完成,其任务是尽量减少“光污染”。另外,随着乡土材料的广泛使用展示了原料,未经毒性合成化学品处理,加上从印度古吉拉特邦的alang的破船场上大量购买和重复使用的原材料,工作室有意识地引向绿色建筑。


‘c28c’ is studio archohm’s head office in india. it is often labelled as a design fort on account of its monumental scale. the building reflects the ‘mad and fun’ philosophy of the firm. how should the planning of an office that produces more architecture be?

indian based studio archohm‘s office fits on a triangular plot in the thick of a dense urban jungle taking a somewhat diplomatic stance towards its challenging and enigmatic context. flanked by the ‘jami mosque’ on one side, industrial factories including a tobacco manufacturing unit on the other and a large slum development on the third, it responds individually to each side, remaining in tandem with the cardinal directions and its parameters of heat and light. without seeming audacious, it also feels obliged to be influential enough to become the architectural trend setter and inspire the articulation of the larger canvas called the city.

the main building is divided into five near platonic and bold volumes, each of which is draped by surfaces dedicated to a particular material, responding to its individual functions, climate and context. each is expected to reflect the intellectual diligence of studio archohm, to help build relationships at various levels, and strive to be metaphysical. each spatial atmosphere is compact and complete in itself but relates to the others and the whole. finally, a singular volume aims to shape its place in the context. the materials are treated with dignity and remain true to themselves while sitting cheek by jowl with each other.

the studio is a live three-dimensional canvas that celebrates colors, textures, forms and materials. this is due to the larger than life elements as the ten-meter high corten steel door, a moat with a drawbridge, a 150-meter-long stone wall with etched CNC elevations of projects and installations as slides, patented products and award-winning designer furniture pieces and interior accessories.

simple measures as ‘correct’ orientation and the employment of appropriate materials have helped solve most of the energy issues. soft, muted day lighting bathes the ecosystem making it a comfortable space for work. artificial illumination has been done with a mandate of minimizing ‘light pollution’. additionally, with the expansive use of indigenous materials showcased raw, untreated by toxic synthetic chemicals coupled with a huge fraction being shopped and reused as they are, from the ship-breaking yards of alang in the indian state of gujarat, the studio consciously gravitates towards green architecture.

_designboom has received this project from our ‘__DIY submissions__‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers __here._

_edited by: apostolos costarangos | designboom_