日本,Sendai市,morinoie托儿所 / masahiko-fujimori

日本的Sendai市最近经历了一段时期的城市重建和人口增长。 masahiko fujimori建筑师为了满足城市的需求,设计了一个色彩缤纷的结构来安置morinoie幼儿园 - 邀请其年轻学生进入充满光明,舒适的学习空间。“我们设计了一个“城市式”托儿所,可以有效地容纳更多的孩子,同时也鼓励他们的好奇心,创造力以及和当地社区的联系”建筑师描述道。

该选址的有限外围需要建筑师建立一个多层空间。为了把结构与周边城市连接起来,面向街道的立面点缀着五颜六色的投影窗框。窗户简单的房子形式灵感来自于孩子经常画的基本块状房子模型。这种形式被年轻人和老年人所普遍认可,并将其直接实施到masahiko fujimori的新学习空间的设计,改装和重新整合从而创造一个更加复杂的设计 - 实现学校的课程的同时还保持着家庭的舒适。

为了给学生和周边城市提供充满活力和令人鼓舞的氛围,建筑师将小孩般的能量转化为设计。建筑师们说:“我们的目标是为托儿所提供一个室内有木质材料和装饰舒适的温暖氛围。”同时,框架式和钢筋混凝土结构提供了强度,安全性和耐用性。五颜六色的湾窗将建筑物内的能量和活动传达到周围的社区,为城市提供了一个作为积极象征的场所,同时也是儿童与当地社区之间的纽带。


the japanese city of sendai has recently experienced a period of urban redevelopment and additionally, population growth. responding to the city’s needs, masahiko fujimori architects has designed a colorful structure to house morinoie nursery school — inviting its young students into the light filled, comfortable learning space within._ ‘we designed an ‘urban-style’ nursery school building that can efficiently accommodate increased numbers of children, while also encouraging their curiosity, creativity, and connection with the local community__‘_ the architects describe.

the site’s limited perimeter required the architects to build a multistory space. to connect the structure with the surrounding city, the street-facing facade is dotted with colorful, projecting window frames. the simple, house-like forms of the window bays were inspired by the elementary, block-house model often drawn by children. this form, universally recognized by the young and old is directly implemented into masahiko fujimori’s design for the new learning space, but reworked and reinterpreted to create a more complex design — fulfilling the school’s programs, but also maintain the comfort of the home. 

to promote a vibrant and encouraging atmosphere for its students and the surrounding city, the architects translated a child-like energy into the design. _‘w__e aimed to give the nursery school a warm atmosphere with wood materials and comfortable furnishings for the interiors,’_ the architects state. _‘meanwhile, the box frame type and reinforced concrete construction provide strength, safety and durability. the colorful bay windows communicate the energy and activity inside the building to the surrounding neighborhood, offering the site as a positive symbol for the town and a bond between the children and their local community.’_