墨西哥,墨西哥城,消防站+培训中心/BGP

在视线上,两种功能可以互相沟通,访客可以看见消防员的操作,但是,他们在空间上没有混在一起,访客不会干扰消防员的工作。建筑可以给两种功能,两种人使用,一边是访客,一边是消防员。即有传统的消防站空间,也有公共空间。

设计公司: AT 103 / BGP Arquitectura

地点: 墨西哥,墨西哥城,Colonia Juarez

建筑师: Bernardo Gómez-Pimienta, Julio Amezcua, Francisco Pardo y Hugo Sánchez

协调员: Hermenegildo Acoltzin

合作者: Jessica Barba, Margarita Flores, Daniel Ramírez, Jorge Vázquez, Tiberino Wallentin

设计年份: 2005

建造年代: 2006

服务: GLM Ingeniería S.A. de C.V.

联系人: SARE S.A.

数字建模: Axel Fridman, Tristán Dieguez

模型制作: Miguel Ríos, Víctor Hugo Flores

建筑面积: 2,400 平方米

摄影: BGP Arquitectura

建筑的功能不仅仅是一个消防站,还是向公众开放的咨询和培训中心,两种不同的功能必须分开,访问者不能干扰消防员的工作。

从室外看,建筑是一个简单的方盒子,不引人注目,立面的金属反射着周围的环境,漂浮在机动平台和消防车库上;空间向街道扩展,反过来说,融入了城市空间。

在表面镀铬的盒子中建筑的两种功能互相交替和补充。内部墙壁各处有大小不同的洞,可以自然采光,并用于不同层互相交流。主入口有两个楼梯,以区分雇员和访客,可以到达屋顶的直升机场。消防员可以利用传统的管子快速下楼。在视线上,两种功能可以互相沟通,访客可以看见消防员的操作,但是,他们在空间上没有混在一起,访客不会干扰消防员的工作。建筑可以给两种功能,两种人使用,一边是访客,一边是消防员。即有传统的消防站空间,也有公共空间。

原文:http://www.archdaily.com/3971/ave-fenix-fire-station-bgp-arquitectura/

Architects: AT 103 / BGP Arquitectura

Location: Colonia Juarez, Mexico City, Mexico

Architects: Bernardo Gómez-Pimienta, Julio Amezcua, Francisco Pardo y Hugo Sánchez

Coordinator: Hermenegildo Acoltzin

Collaborators: Jessica Barba, Margarita Flores, Daniel Ramírez, Jorge Vázquez, Tiberino Wallentin

Design Year: 2005

Construction Year: 2006

Services: GLM Ingeniería S.A. de C.V.

Contractor: SARE S.A.

Digital Model: Axel Fridman, Tristán Dieguez

Model: Miguel Ríos, Víctor Hugo Flores

Constructed Area: 2,400 sqm

Photographs: BGP Arquitectura

The program includes, in addition to the Firemen station itself, a space of consultation and training center open to the public, both activities must be executed separately and never the presence of the visitor should interfere in the work of the firemen.

The design chosen for the station appears towards the outside like a simple high box that it almost disappears after a facade that plays with the context in a game of reflections, floating on the patio of maneuvers and the pump cars parking area; this space extends towards the street or, in inverse reading, incorporates the urban space.

Within the chromed box, both uses are alternated and complemented, organized by planes with holes in different sizes and shapes that allows natural lighting and communicates the different levels. In the case of the main access, the double stair proposed, separated the flow of the employers and the visitors and goes from the level of visitor access to a heliport in the roof. This vertical circulation was complemented by the classic tubes where the firemen descend faster. Thus, making them coexist thanks to the views crossed in the main patio, but without mixing them, the proposed solution is able to resolve both uses - the station requirements and the public areas -

版权:翻译 www.ArchGo.com 新

(点击此处下载所有大图 11.2 M)