西班牙,马德里,网球学校后勤景观 / beta.0

西班牙建筑公司beta.0为马德里的一家网球学校设计了一对小的尖顶建筑。第一个建筑包含办公室和客户服务区域,而第二个则为场馆的各种设备形成一个存储空间。该设施最初的计划是一栋大的建筑,但是,为了不破坏场地的许多树木和田园的自然环境,设计团队决定将方案改为两个体块。通过具体安排,两个建筑不仅解决了功能需求,而且在它们之间建立了一个新的娱乐空间。

beta.0的设计结构简单,是可以保护居民的不显眼的庇护所。作为两个完全相同的工业化单元,钢制的围护结构都放在一个小混凝土板上,既能稳定,又能保证工地的树根和森林地板不受伤害。外部是由酚醛板和表面氧化的涂漆的钢片构成,而金属网则允许植物在每个舱的整体上生长。

在内部,办公室和客户服务区内衬漆松木胶合板镶板,用大跨度的玻璃提供外部视野。同时,在仓库内用防水石膏板、压花钢板。两个小木屋的位置是根据场地的树木来确定的,在温暖的月份,这同时也为每个建筑提供了必要的遮荫量,同时,在冬季允许阳光穿透建筑物。

项目概况:

建筑师:beta.0

设计团队:borja peña, ernesto sierra, xabier ortega, sandra rodríguez and david parra

竣工日期:2016

位置:西班牙,马德里

类型:办公楼

业主:club de campo villa de madrid, s.a.

面积:100平方米/ 1076平方英尺


spanish architecture firm beta.0 has designed a pair of small gabled buildings for a tennis school in madrid. the first structure contains an office and customer service area, while the second forms a storage space for the venue’s various equipment. the facility was originally going to be one large building, however the design team decided to divide the program in half so as not to disturb the site’s numerous trees and their bucolic natural setting. through their specific placement, the two cabins not only resolve functional requirements, but also establish a new recreational space between them.

beta.0 designed the structures as simple, unobtrusive shelters that are capable of protecting their inhabitants. appearing as two identical industrialized units, the steel enclosures each rest on a small concrete slab, which both provides stability and ensures that the site’s tree roots and forest floor remain unharmed. the exterior is composed of phenolic panels and a skin of oxidized and varnished sheet steel, while a metal mesh allows plants to grow over the entirety of each cabin.

internally, the office and customer service area is lined with varnished pine plywood paneling, with a large span of glazing providing external views. meanwhile, the interior of the storeroom is wrapped with waterproofed plasterboard and sheets of embossed steel. the positioning of the two cabins — in accordance with the site’s trees — also provides each building with the necessary amount of shade during warmer months, while allowing sunlight to penetrate the structures during the winter. see more images of the project, taken by miguel de guzmán and rocío romero of imagen subliminal, below.

project info:

architect: beta.0

team: borja peña, ernesto sierra, xabier ortega, sandra rodríguez and david parra

completed: 2016

location: madrid, spain

typology: office building.

client: club de campo villa de madrid, s.a.

size: 100 sqm / 1,076 sqf