日本,冲绳县,婚礼圣地建筑群 / General Design

General Design在日本的冲绳岛古朴的海滨村庄宜野座村,设计了一个婚礼综合体,去拥抱临近海滨小镇的宁静和谐。该设计由一个三部分构成的建筑群及其周围的花园构成,加强了场地自然宁静的氛围。这三部分分别是小教堂、宴会厅和海滩凉亭。

General Design设计使其与世隔绝,场地上的建筑和规划创造了一种包罗万象的体验,使建筑与自然景观融为一体。在施工之前种植新的树木来恢复现有的植被,礼拜堂位于场地最远端最高的地方,远离度假村入口,增强绿洲的感觉。

由钢筋混凝土和玻璃制成,建筑的屋顶主要由钢筋混凝土和玻璃制成的大型天窗构成,每个天窗的背面都有一个随机排列的彩色玻璃格栅,可以分解自然光,使光线从各个方向流入室内。随着一天中光线和天气条件的变化,该建筑利用自然光创造了一个戏剧性的展示。

客人从教堂走到宴会厅,可以持续观察到太半洋令人叹为观止的景色。这个多功能空间对教堂有一种类似光线和通风的感觉。4到5米高的天花板允许大量的自然光和空气在室内循环。在入口大厅,地面遵循场地的自然坡度,从入口一侧到海洋一侧的空间有1500毫米的高差。一层至天花板的玻璃幕墙使海滩和室内空间之间自然过渡。

项目概况:

设计:shin ohori (首席设计师), seitaro aso / general design

施工:浅沼公司

地点:日本,冲绳县,宜野座村

场地面积:6674.06平方米

建筑面积:1131.72平方米

总建筑面积:1308.79平方米

结构:钢筋混凝土

竣工日期:2016年12月


general design has designed a wedding complex on japan’s main okinawa island in the quaint beach village of ginoza to embraces the peaceful harmony of the neighboring seaside town. the design enhances the natural serenity of the site in a three-part building complex and its surrounding gardens. the three-part wedding resort includes a chapel hall, banquet hall, and beach pavilion.

secluded from neighboring developments, general design’s structures and plan for the site create an all encompassing experience in which the architecture is integrated into the natural landscape. new trees were planted prior to construction to reinvigorate the existing vegetation. the chapel is located on the highest elevation on the far side of the site, furthest away from the resort entrance to enhance the feeling of an oasis. 

made of reinforced concrete and glass, the structure’s point roof consist mainly of large skylights, each backed with a grid of aqua-colored glass arranged randomly to defuse the natural light that streams into the interior from every direction. the structure’s use of natural light creates a dramatic presentation as the day passes and light and weather conditions change.   

guests are led from the chapel to the banquet hall, which maintains the breathtaking views of the pacific ocean. the multi-functional space has a similar light and airy feel to the chapel. the 4 to 5 meter high ceiling allow for generous amounts of natural light and air to circulate throughout the interior. in the entrance hall, the floor level follows the natural slope of the site  with a 1500 millimeter difference across the space from the entrance side to the ocean side. a floor to ceiling window wall creates an easy transition between the beach and interior spaces. 

project info:

design: shin ohori (principal), seitaro aso / general design

construction: asanuma corporation

location: ginoza, okinawa prefecture, japan

site area: 6674.06 meters squared

building area: 1131.72 meters squared

total floor area: 1308.79 meters squared

structure: reinforced concrete

completion: december 2016