美国,加州大学圣迭戈分校学生中心+价格中心/yazdani工作室

美国加州大学圣迭戈分校现有的学生中心和价格中心,是一个“内向”的设计——一个中央庭院三面都是建筑的立面,通过这样的建筑手法,建立了一个强烈场所感 的餐饮、社交和活动区域。当大学的经济增长需要扩大价格中心,我们的解决办法是建立一个“外向型” 的带有很多入口和广场、醒目的楼梯功能的空间,关注建筑的环境并丰富人们在街道上的建筑体验。

建筑师: Yazdani工作室

地点: 美国,加利福利亚,La Jolla

客户:美国加州大学圣迭戈分校

项目组: Mehrdad Yazdani, Design Principal; Craig Hamilton, AIA, LEED AP, Project Principal; Ron Benson, Project Manager; Mark Piaia, AIA, Project Architect; John Chan, Designer, Yan Krymsky, Designer, Manson Fung, Designer, Tommy Yuen, Designer; Jim Peshl, QA/QC, Jack Poulin, IIDA Interior FFE; Hong Gip, Lily Chiu, AIA, LEED AP, Lauren Coles, Frank Maldonado, Mi Sun Lim.

结构工程师: Englekirk and Sabol

机械工程师 : IBE咨询工程师

电气工程师: Coffman

景观设计师: Pamela Burton & Company

土木工程师: Hirsh & Company

预算: Cumming LLC

灯光设计师: 照明设计联盟

声学: Newson Brown声学有限责任公司

总承包商: M.A. Mortensen公司

总建筑面积: 172,000sf new construction, 66,000sf renovated, 238,000 total sf.

预算: $53,000,000美元

成本/平方英尺: $223

摄影: Timothy Hursley

美国加州大学圣迭戈分校现有的学生中心和价格中心,是一个“内向”的设计——一个中央庭院三面都是建筑的立面,通过这样的建筑手法,建立了一个强烈场所感的餐饮、社交和活动区域。当大学的经济增长需要扩大价格中心,我们的解决办法是建立一个“外向型” 的带有很多入口和广场、醒目的楼梯功能的空间,关注建筑的环境并丰富人们在街道上的建筑体验。

172,000平方英尺的扩建面积用于书店和零售、餐饮和学生组织,并加强了主要的连接校园边界的人行道。为了应对倾斜的基地,扩建部分有两个“一层平面”,和原来的价格中心保持一致,提高现有的设施的利用率,最大限度地匹配起零售及餐饮服务网点。

该设计符合总体规划的规划目标和UCSD大学中心的设计指引,扩建部分的建筑特征和多个入口把周边的大学中心区变成“城市中心” :一个有独特的城市品质的活泼,密集,行人导向地区,成为校园中许多不同活动的枢纽和心脏。为了帮助大学获得LEED银评级,该项目还采用了一些可持续设计元素。

价格中心进行扩展后,一个适应La Jolla Mesa气候的暖通空调系统,并使用达到多种目的。室外空气被冷却、过滤送入办公室,流向大楼的中庭空间,然后通过温度更高的区域排出,如:机械和电气室,烹调设施和装卸地。机械通风的房间使用回收空气(relief air)以保护设备免受海洋空气中盐分的侵蚀,且不需要额外的过滤措施。该改进的系统与典型圣地亚哥办公室变风量系统(VAV system)相比,即使有更多的管道,依然标准低30%,降低20%的费用。

冷却水控制阀大大改善温差供应和回流冷却水,改进中央工厂的效率,并扩大了现有设备的能力。在气候适宜的时候,该大楼的供暖系统提供所需热量的仅仅在特定地点,建筑利用了周边和内部的照明和其他来源产生的热量。两者合计,建筑的整体能源使用效率,大大超过了加州24标准。

建筑的可持续特点

 

可持续基地

开发建设在现有的城市校园保留绿地和自然资源

144自行车机架空间和三个电动车充电端口鼓励可持续的校园运输方式

校园公交线路可以从多个站点到达建筑

树木和环境美化遮荫30 %的地面,减少热岛效应

室外照明不直接射向天空,尽量减少夜间天空光污染

 

室内环境质量

置换通风系统,提高室内空气质量超出代码最低

低VOC的建筑粘合剂,油漆,涂料,地毯,复合木材, agrifiber产品保持室内空气质量

常驻温度和湿度的监测系统与建筑有机结合的自动化系统的建设区域内保持舒适的设定点

 

材料和资源

现有的价格中心建设再利用

外墙石材循环再用

30,000立方码的基地挖掘的土壤再利用

油布和木质地板迅速指定由可再生材料

35 % 地毯纳入回收含量

建筑废料中的纸张,木材,金属,和混凝土由承包商进行分离和回收

 

能源和大气

优于加州24标准的低速排气量机械系统

个性化的通风系统,以La Jolla Mesa小气候降低了系统的成本

整个流通的空气整个大楼的通风系统提高效率

 

用水效率

高效率的灌溉技术和低流量装置保护饮用水

原文:http://www.archdaily.com/24519/ucsd-price-center-east-yazdani-studio/

Architects: Yazdani Studio

Location: La Jolla, California, USA

Client: University of California, San Diego

Project Team: Mehrdad Yazdani, Design Principal; Craig Hamilton, AIA, LEED AP, Project Principal; Ron Benson, Project Manager; Mark Piaia, AIA, Project Architect; John Chan, Designer, Yan Krymsky, Designer, Manson Fung, Designer, Tommy Yuen, Designer; Jim Peshl, QA/QC, Jack Poulin, IIDA Interior FFE; Hong Gip, Lily Chiu, AIA, LEED AP, Lauren Coles, Frank Maldonado, Mi Sun Lim.

Structural engineer: Englekirk and Sabol

Mechanical Engineer : IBE Consulting Engineers

Electrical engineer: Coffman

Landscape Architect: Pamela Burton & Company

Civil Engineers: Hirsh & Company

Cost Estimators: Cumming LLC

Lighting designer: Lighting Design Alliance

Acoustician: Newson Brown Acoustics, LLC

General contractor: M.A. Mortensen Company

Total floor area: 172,000sf new construction, 66,000sf renovated, 238,000 total sf.

Budget: US $53,000,000

Cost/sq. ft: $223

Photographer: Timothy Hursley

The plan of the University of California at San Diego’s existing student center, the Price Center, was developed with an “introverted” configuration - a central courtyard bordered on three sides by all of the building’s program elements facing inward - that established a powerful sense of place and a hub for dining, socializing, and events. When the university’s growth necessitated an expansion of the Price Center, our solution was to create an “extroverted,” highly permeable addition offering many points of entry and features such as plazas and monumental staircases that engage the building’s surroundings and enrich the street experience.

 

The 172,000 sf addition expands the bookstore and the space available for retail, foodservice, and student organizations and reinforces the primary pedestrian circulation paths linking the sides of campus. In response to the gradual slope of the site, the addition has two “ground floors,” as does the original Price Center, enhancing the accessibility of both the existing facility and the expansion and maximizing revenue from and synergy among retail and foodservice outlets, all located at grade.

Consistent with the planning goals of the UCSD Master Plan and the University Center Design Guidelines, the addition’s architectural character and multiple points of entry aid the transformation of the surrounding University Center neighborhood into a “town center”: a lively, dense, pedestrian-oriented area with a distinctive urban quality, serving as hub for many different activities and the heart of the campus. In support of the university’s goal of achieving the equivalent of a LEED Silver rating, the project incorporates a number of sustainable design elements.

 

In the Price Center Expansion, an HVAC system tailored to the microclimate of the La Jolla Mesa uses relief air to serve multiple purposes. Outside air is cooled, filtered, and drawn into office areas, then directed to the building’s large atrium space, and finally vented out through spaces that can operate at higher temperatures, such as mechanical and electrical rooms, cooking facilities, and loading docks. The ventilation of mechanical rooms with relief air from the building protects equipment from ocean moisture and salt without requiring additional filtration. With a capacity 30% below standard, the expansion’s HVAC system was achieved at a first cost of 20% less than a typical San Diego office VAV system - even with the additional ductwork.

Chilled-water control valves dramatically improve the temperature difference between supply and return chilled water, improving the central plant’s efficiency and expanding the capacity of existing equipment. In harmony with the mild climate, the building’s heating system provides heat only in required locations at the building perimeter and capitalizes upon internal heat generated from lighting and other sources. Taken together, the building’s innovations yield an overall energy efficiency that significantly exceeds California Title 24 standards.

Sustainable Features

Sustainable Sites

 

Development of building in existing urban campus preserves greenfields and natural resources

144 bicycle rack spaces and three electric cart recharging ports encourage alternative transportation on campus

Building is served by campus bus line accessible from multiple building entries

Trees and landscaping shade 30% of nonroof surfaces, reducing heat-island effects

Exterior lighting achieves zero direct-beam illumination from site, minimizing night-sky light pollution

Indoor Environmental Quality

 

Displacement ventilation system enhances indoor air quality beyond code minimums

Low-VOC construction adhesives, paints, coatings, carpet, composite wood, and agrifiber products preserve indoor air quality

Permanent temperature and humidity monitoring system integrated with building’s automation system maintains building zones within comfort setpoints

Materials and Resources

 

Existing Price Center building reused

Exterior stone reused

30,000 cubic yards of site-excavated soil reused

Linoleum and wood flooring specified from rapidly renewable materials

Carpeting incorporates 35% recycled content

Construction waste of paper, wood, metal, and concrete separated and recycled by contractor

Energy and Atmosphere

 

Low-velocity air displacement mechanical system outperforms California Title 24 standards

Customization of ventilation system to microclimate of La Jolla Mesa reduces system’s first cost

Circulation of air throughout entire building increases ventilation system efficiency

Water Efficiency

 

High-efficiency irrigation technology and low-flow fixtures conserve potable water

版权:翻译 www.ArchGo.com K

(点击此处下载所有大图 3.6 M)