意大利,帕尔马,达文思村 / matteo thun + partners studio

在美丽、可持续发展和良好的价值观的驱动下,matteo thun & partners studio推出了位于意大利帕尔马附近的davines group 's——一家意大利美容公司的新总部。达文思村的建筑面积约为七万七千平方米,面积约为一万一千平方米。其余的区域——占总面积的80%——由著名景观设计师del buono gazerwitz设计的绿地组成。综合考虑可持续能源、减少废物、优化自然资源和节约不可再生资源等理念。

davines村庄遵循家的概念,以当代的方式重新诠释了在乡村地区发现的意大利民居的原型。它包括了办公室和培训空间,研发实验室,生产厂,仓库,一个大型的中央温室,作为一个餐厅和一个共同工作的区域。两层的住宅围绕两个中央庭院布置,设计强调了公司的家族根源,同时表达了热情待客的理念。

“起点——员工的福祉——是激发我们在办公室、生产部门和仓库设计工作的关键因素。”我们想要创建一个具有和谐美学的功能村落,将传统乡村建筑与创新的价值相结合,围绕温室和广阔的绿地表达出来。

以最少数量的砌体元素建造的综合体实现了巨大的建筑透明度,同时为每个工作站提供了外部的视野。中央的大型玻璃温室建筑十分惹人注目。

位于综合体中心的大型玻璃温室建筑具有现代和轻质的建筑风格。总体而言,该综合体以最少的砌体元素建造,实现了巨大的建筑透明度,同时为每个工作站提供了良好的室外视野。

del buono gazerwitz的绿色区域有不同的功能,包括两个内部庭院、科学植物园、建筑周围的一个大花园和绿色千米跑道。在科学植物园里,一些用于化妆品配方的植物品种被种植出来,形成了一个露天实验室。

由莫妮卡·西格纳尼(monica signani)进行的室内设计,来自于将参与和分享的价值观与工作环境的美学提升相结合的愿望。与传统的企业形象相去甚远,不同的区域营造了不同的生活空间,在这里,正式和美学的选择与功能需求相融合。为了补充这个平衡,家具是由molteni&c|dada的合同部门定制的。

davines灵魂通过它的深层价值来表达自己。davines村体现了这一点:一家公司的总部体现了可持续美的理念,我们以更加坚定的承诺和热情追求着这一理念。高尚的建筑设计已经成为现实,把工作在这里的人们的幸福放在中心位置,代表了一个伦理与美学和谐共存的地方。——戴维德·博拉蒂,davines总裁这样说道。


with a design driven by the values of beauty, sustainability, and well-being, matteo thun & partners studio has unveiled davines group’s — an italian beauty company — new headquarters near parma, italy. built on a surface of 77,000 square meters, the davines village complex comprises about 11,000 square meters. the remaining area — 80% of the total area — is composed of green zones designed by renowned landscape architect del buono gazerwitz. altogether, it integrates sustainable energy, waste reduction, optimization of natural resources, and saving of non-renewable ones.

developed following the concept of home, the davines village reinterprets the archetypes of italian dwellings found in rural areas in a contemporary way. it hosts the offices and training spaces, the research and development laboratory, the production plant, the warehouse, and a large central greenhouse that works as a restaurant and as a co-working area. featuring two-story houses arranged around two central courtyards, the design emphasizes the company’s family roots while conveying a welcoming effect.

_‘the starting point – the employees’ well-being – was the key factor that inspired our work in designing offices, production department and warehouse. we wanted to create a functional village with harmonious aesthetics that could combine traditional rural architecture with innovative values, expressed around the greenhouse and the vast green spaces,’_ comments matteo thun, architect and founder of matteo thun & partners studio.

constructed with a minimum amount of masonry elements, the complex achieves great architectural transparency while providing every working station with views of the outside. the large glass greenhouse building in center

the large glass greenhouse building located at the center of the complex is characterized by a modern and light architectural style. overall, the complex has been constructed with a minimum amount of masonry elements, achieving great architectural transparency while providing every working station with views of the outside.

the green areas by del buono gazerwitz have different functions including two internal courtyards, the scientific botanical garden, a large garden surrounding the building, and the green kilometer. inside the scientific botanical garden some of the plant species used in the cosmetic formulations are grown, resulting in an open air laboratory.

realized by monica signani, the interior design comes from the desire of combining the values of participation and sharing with the aesthetic enhancement of the work environment. far away from a traditional corporate image, the different areas evoke living spaces where formal and aesthetic choices blend with functional needs. to complement this equation, the furniture was custom-made by the contract division of molteni&c|dada.

_‘the soul of davines expresses itself through its deep values. the davines village embodies them: a company headquarter that exemplifies the concept of sustainable beauty that we pursue with ever stronger commitment and passion. the virtuous architectural design has turned into a reality that puts the well-being of the people who work here at its center and represents a place where ethics and aesthetics coexist in harmonious balance.’_ – davide bollati, davines president