西班牙,tracasa办公楼/AH Asociados

最终的设计采用了自然、纯粹和洁净的形式。

建筑师: AH Asociados - Miguel A. Alonso del Val, Rufino J. Hernández Minguillón, Pablo Branchi Borrell, Francisco Trujillo Baute

地点: 西班牙,Sarriguren

合作者: Lorena Borquez, Miguela Modrego, Eduardo Ozcoidi, Miren Oyanguren, Emma Alonso, Javier Gil y Clara Ojer

Riggers: Michel Aldaz García-Mina, Carlos Revenga Frauca, Idoya Alba Orduna y Aingeru Bozal Lópe

工程设计: GE & Asociados

启动者: Tracasa

项目年代: 2004

建筑面积: 19,800 平方米

摄影: José Manuel Cutillas - Proyectar

建筑被设计成适应基地轮廓的一个“桩”。他来自于重叠的戒律。它位于他所支持的设备的最高层。汇聚了自然和人工的环境、

最终的设计采用了自然、纯粹和洁净的形式。

建筑能吸引大量的人流,所以必须考虑其与城市的关系:到达的先后次序,访问者和工作人员不同的路线,哪些与城市相关,哪些不是。公共尺度的入口大厅连接建筑的2层。入口面向北面,朝向街道,方便且容易管理。入口是建筑中的公共空间,方形的大厅作为建筑公共功能的流动区域。

建筑以的透明的一层体量面对东部的街道,产生了一个可以避风的公共区域,有助于扩大和加强社会联系。

 

原文:http://www.archdaily.com/25555/tracasa-office-building-ah-asociados/

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architects: AH Asociados - Miguel A. Alonso del Val, Rufino J. Hernández Minguillón, Pablo Branchi Borrell, Francisco Trujillo Baute

Location: Sarriguren, Spain

Collaborators: Lorena Borquez, Miguela Modrego, Eduardo Ozcoidi, Miren Oyanguren, Emma Alonso, Javier Gil y Clara Ojer

Riggers: Michel Aldaz García-Mina, Carlos Revenga Frauca, Idoya Alba Orduna y Aingeru Bozal Lópe

Engineering: GE & Asociados

Promotor: Tracasa

Project year: 2004

Constructed area: 19,800 sqm

Photographs: José Manuel Cutillas - Proyectar

The building has been planned as a well worked “pile” which rests on the terrain, adapting to its natural contours. It works from the precepts of superposition. It is placed on top of its supporting devices, and develops a layering, a coincidence and a meeting up with the natural and built environment.

 

The solution allows the topography to be shown in its most natural and pure form, creating both meeting points and places of desertion.

A building such as this, which attracts a large number of users, should consider its link to the rest of the city: which is the logical approaching sequence, the way the visitor or the worker should be received, what must be assigned to the town, and what must not. This way, an entrance hall is created which allows access on two levels, which is the public dimension of this architectural design. This entry is gained from the outside street, facing northwards, generating easy access, understated and managed, and created out of a piece of public land on its own plot, with a square caught and configured by its own building, blended in with the naturalness of its terrain, which serves as an overflow area for the buildings’ most public functions.

Towards the eastern oriented side street, the sheer volume of the ground floor is offset, allowing for the creation of a public square offering wind shelter, which helps the social expansion of the building, thereby strengthening relations with its townsfolk.

版权:翻译 www.ArchGo.com 夔

(点击此处下载所有大图 3.3 M)