比利时,二楼公寓的办公室/buroII和alph

建筑引人注目,但不炫耀,由于规模不大,显得友善而亲近。

比利时实践BURO II设计组送来他们最新的与"Alph"合作的项目,他们负责设计室内和家具。

建筑位于一排建筑的排头,在村庄的广场的角落。建筑师使建筑的特点符合其地点,使建筑临广场的一面透明。建筑的功能包括第二层的公寓,第一层的办公室,一层地下室。公寓有一个单独的入口。

建筑引人注目,但不炫耀,由于规模不大,显得友善而亲近。

整个体量由一个折线混凝土墙构成,木材和铝窗框富于节奏感。建筑的材料是精心选择的,清水混凝土用作承重结构、屋顶和室外框架。透明的玻璃用作窗户,厕所采用窗和细划分墙。室内大量的橡木和粗纺产品使室内有温暖的感觉,并具有良好的声学性能。橡木的装修在混凝土壳里面,有水平向的(地板,铺设模式),和垂直向的(楼梯,橱柜,门窗,外墙),从外向内或从内向外看,它构成了一个内部的建筑。层叠的橡木材料区分了工作和公共空间。

最后,屋顶上的太阳能电池板提供绿色能源。

建筑具有强烈的结构主义特点,橡木,清水混凝土具有天然石材一样的吸引力使之具有一种内敛的豪华气质。村庄里的广场和花园增加了氛围。

 

原文:http://www.archdaily.com/26876/office-with-upstairs-apartment-in-oostduinkerke-buro-ii-alph%E2%80%99/

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Belgian practice BURO II sent us their latest project in collaboration with Alph’, in charge of the interiors and the furniture design.

 

The volume is at the head of a row of buildings, on the corner of the village square. Due to the location, its character is determined by the village square to a large extent. The designers took this into account by making the wall facing the village square completely transparent. This unique building consists of an apartment (+1), an office (0) and a partial cellar (-1). There is a separate entrance to the apartment.

The building is eye-catching without being ostentatious and is people-friendly and inviting, thanks to the scale.

The entire volume is structured by an interplay of lines in concrete, wood and aluminium window frames, which produces a feeling of rhythm and playfulness. The architecture has been enhanced by the selected materials. Architectonic visible concrete is used for the weight-bearing structure, ceilings and outer tiles. Lightness is added by the use of glass for the display windows, windows and dividing walls for the toilet. Massive oak and woollen felt in the interior give the building the necessary warmth in addition to their acoustic function. The oak wood structure nestles throughout the concrete construction, both horizontally (floors, laying pattern) and vertically (stairs, cupboards, doors, outer walls). Views and perspectives from inside to outside and vice versa are an intrinsic part of the architecture. Inside, the laminated display in oak forms a division between the working and public space.

Finally, solar panels on the roof provide green energy.

 

The strongly structured character with oak and architectonically visibly concrete which has the allure of natural stone, gives this building an air of restrained luxury. The village square and garden provide a change of mood.

版权:翻译 www.ArchGo.com 夔

(点击此处下载所有大图 2.8 M)