中国,台湾,陈氏住宅/c-实验室

房子不是强烈与厚重,而是轻盈而灵活。它不拒绝周围的环境,而是提供了农民需要的遮蔽风雨之处。

 

建筑师: C-实验室

地点:台湾,台北县,三芝乡

项目和施工队伍: Marco Casagrande, Frank Chen, Shi-Ding Chen, Nikita Wu, Shu-Gi Bai

当地顾问: Missis Lee

占地面积: 3890 平方米

建筑面积: 138 平方米

室内面积: 62.5 平方米

材料: 桃花心木,具体

完成: 2008

摄影: C-Lab

房子位于台湾北部的大屯山的一个古老的日本樱桃农场中。在设计中考虑了该基地上可能出现的风、洪水和高温等不利情况。

建筑架空,离开地面一段距离,洪水可以通过。不同的空间在室内和室外灵活布置。小卫生间和厨房起到钉子一样的固定作用,有助于对抗台风和洪水。

在热天,小房子可以生态的利用大屯河上的冷风降温。让风在基地上的水库和农田中循环。房子内有一处火炉,用来在冬季取暖和煮茶。浴室旁是小桑拿。

房子不是强烈与厚重,而是轻盈而灵活。它不拒绝周围的环境,而是提供了农民需要的遮蔽风雨之处。

消亡过程把人造物变成自然的一部分。设计房子的时候,已经考虑了消亡的因素。

 

原文:http://www.archdaily.com/27429/chen-house-c-laboratory/

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architects: C-Laboratory

Location: Sanjhih, Taipei County, Taiwan

Project and Construction team: Marco Casagrande, Frank Chen, Shi-Ding Chen, Nikita Wu, Shu-Gi Bai

Local Knowledge: Missis Lee

Site Area: 3,890 sqm

Building foot print: 138 sqm

Interior space: 62.5 sqm

Materials: mahogany, concrete

Completed: 2008

Photographs: C-Lab

The house is realized on an old Japanese cherry-farm in the Datun -mountains of North-Taiwan. It is designed as a vessel to react on the demanding wind, flooding and heat conditions on the site.

 

The house is a stick raised above the ground in order to let the flood waters run under it. The different spaces are connected to a flexible movement within the axis of outdoor and indoor functions. The smaller bathroom and kitchen unit acts as a kicker stabilizing the wooden structure during the frequent typhoons and earthquakes.

The bio-climatic architecture is designed to catch the cool breeze from the Datun -river during the hot days and to let in the small winds circulating on the site between the fresh water reservoir pond and the farmlands. A fire place is used during the winter for heating and for cooking tea. In connection with the bathroom is a small sauna.

The house is not strong or heavy - it is weak and flexible. It is also not closing the environment out, but designed to give the farmers a needed shelter.

 

Ruin is when man-made has become part of nature. With this house we were looking forward to design a ruin.

版权:翻译 www.ArchGo.com 戎

(点击此处下载所有大图 10 M)