德国,saegeling医疗公司办公楼/gerd priebe事务所

德国建筑事务所Gerd Priebe在德国城市Heidenau建成了Saegeling Medizintechnik公司的原有的医疗设备综合体建筑的扩建部分。建筑师认为:新建筑“它是临近的原有公司总部的有机组成部分,并在建筑上有亮点”。

 

 

建筑师不希望新办公楼在周围的小建筑群中占主导地位,因此,把新建筑设计成为优雅的曲线形式,以此和谐融入现有的城市规划。建筑师解释说: “新办公楼采用有机形式不仅为了可识别性和建筑形象与公司的业务领域符合,也是为了最佳结合周围的室外环境”。

 

新办公楼分为两个主要功能区域:南部的“公共领域” ,其中包括两层高的入口大厅;北部有内部的功能,如,大型开放式办公区。功能分区有利于使用。

一个透明的玻璃皮肤包裹着大楼的弧形外立面,内部的办公空间是开放的。 建筑师解释说 :“建筑的内部曲线空间使得参观者不断有新的视点,建筑室内空间活跃,光影生动”。

 

来自dezeen

 

原文:http://www.archdaily.com/27965/saegeling-medizintechnik-office-gerd-priebe-architects/

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Gerd Priebe, a German based architecture firm, has completed a new curved office building to expand Saegeling Medizintechnik’s medical equipment complex in Heidenau, Germany. The new building is “organically formed….and sets a striking architectural highlight directly adjacent to the existing company headquarters,” explained the architects.

The architects did not wish their new structure to dominate the existing small scale buildings that occupy the neighborhood, so the elegantly curved form fits harmoniously into the existing city’s planning context. ”The organically formed plans of the new building achieve not only an instantly recognizable and intelligent relationship to the company’s field of business, but also allow an optimal integration of the surrounding outdoor space,” explained the architects.

 

The new office building is subdivided into two main functional areas: the southern section “public area” which includes a double height entrance hall, and the northern section which includes internal functions such as the company’s large open office area floor plan. This division helps the design achieve an optimal usage of the available area.

A transparent glass skin wraps the building’s curving façade, weaving between outdoor areas and creating an open interior for all the office spaces. ”The meandering line of the building allows the visitor constantly new views and its interaction with the structure enable a lively game of shadow and light in the inner space to take place,” explained the architects.

 

As seen on Dezeen.

版权:翻译 www.ArchGo.com 加百列

(点击此处下载所有大图 0.6 M)