美国,伊利诺伊州,Serta国际中心/Epstein + Metter 工作室

设计意图是让建筑轻轻“浮”于景观之上,强调环境的可持续性和呼应水平向的草原景观。

 

建筑师: Epstein | Metter 工作室

地点: Hoffman Estates, Illinois, USA

首席设计师: Andrew Metter, FAIA

建筑师: Daesun Park, AIA|LEED AP

室内: Epstein 室内设计

景观设计师: Jacobs/Ryan

工程师: Epstein Engineering

总承包商: G.A. Johnson

建筑面积: 8,360 平方米

项目年代: 2009

摄影: Epstein | Metter 工作室

功能

Serta国际床垫有限公司总部面积是9万平方英尺,位于美国伊利诺伊州的霍夫曼庄园的Prairie开发区内。其功能包括6.5万平方英尺的办公和展示空间,此外还有2.5万平方英尺的研究和开发中心。基地附件就是受保护的湿地,因而,所有工作场所都能看到美丽的自然景观。

设计方案

 

Serta公司认为,工作环境首先应当尊重员工,促进工作,所以,建筑连接自然世界,充分利用自然光,自然通风,室外工作空间和阳台。通过该方案,Serta公司引人注目的重新定义了“21世纪的工作环境”,不仅仅满足功能空间要求,而是把工人的精神和身体健康作为主要设计重点。 建筑的基地有20英亩,位于天然湿地的边缘。 Serta公司坚定承诺维护和保护原地的自然特征,开发基地时考虑了自然草原景观、沼泽地的生态环境、 过去的路面,以及其他的特点。事实上,建筑只用了基地面积的不到10%,停车只用了基地面积的不到50%,以尽量减少建筑物对周围景观的影响。

建筑的形态显示出它的两个主要职能:研究开发空间和办公空间。可以从建筑的体型上看出功能安排。 位于中心的是建筑公共功能,如展厅、午餐室和培训厅。

为了让建筑物(700'长× 67'宽)内的所有员工可以平等地获得自然采光、通风和湿地景观。 建设水平布置有强烈的横向感。

为了保持横向感,并安排各项功能,富于细节的悬挑遮阳蓬呼应草原景观。 结构和建筑细节让每个凹处自然与建筑结合,表现出前后不同的墙和墙的“三明治结构”(上部和下部是混凝土构件,中间是玻璃)。这种做法让建筑的外在形式适应建筑的内在功能。也反映了基地的自然轮廓。

此外,建筑的平面设计可利用自然光线。 东边是公共交通走道,界定了半透明的核心区,西边是面向湿地的开放办公区。所有的私人办公室和会议室都是透明或半透明玻璃,以使视线通畅,第二层是玻璃的午餐厅、户外木板台和阳台。

Serta公司表示有兴趣建立一个展示其独特的方法给自己的业务和技艺的建筑。 纺织品,面料和质地都是Serta公司的“技艺”的关键组成部分。 为此,设计充分利用了基地的地形变化,把建筑和景观组合成一个强有力的整体。 设计意图是让建筑轻轻“浮”于景观之上,强调环境的可持续性和呼应水平向的草原景观。

Serta公司通过与建筑师在设计过程中不断协调,实现了公司的价值次序,保护了环境,给员工提供了良好的工作条件。

 

原文:http://www.archdaily.com/28193/serta-international-center-epstein-metter-studio/

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architect: Epstein | Metter Studio

Location: Hoffman Estates, Illinois, USA

Principal Designer: Andrew Metter, FAIA

Design Architect: Daesun Park, AIA|LEED AP

Interiors: Epstein Interiors

Landscape Architect: Jacobs/Ryan

Engineer: Epstein Engineering

General Contractor: G.A. Johnson

Constructed Area: 8,360 sqm

Project year: 2009

Photographs: Epstein | Metter Studio

Program

 

This project is a 90,000 s.f. Corporate Headquarters for Serta International Mattress Co. located in the Prairie Stone Development of Hoffman Estates, IL. The program includes 65,000 square feet of office, wholesale showroom, and presentation areas plus a 25,000 square foot research & development center. The selected site borders a protected wetlands area, resulting in all work spaces having sweeping views of the natural landscape.

Solution

 

Serta’s priorities have resulted in a design which respects and promotes an employee’s right to work in an environment enriched by a connection to the natural world, through the extensive use of natural light, natural ventilation, outdoor work spaces and terraces. Serta has blazed a trail which redefines the nature of “work” for employees in the 21st century by commissioning a work of architecture which is not only functional, but also considers the mental and physical health of their workers as a main design priority. The building is located on a 20 acre parcel, situated on the edge of a natural wetlands system. Serta has developed the site to include natural prairie landscaping, overland drainage bioswales, previous paving, and other features which reinforce Serta’s deep commitment to preserving and protecting the site’s natural features. In fact, Serta chose to build less than 10% of the area allowed on the site and less then 50% of the required parking, in order to minimize the building’s impact on the surrounding landscape.

The architectural composition of the building has been developed to express the two main programmatic functions: Research & Development and office work space. Each of these functions is distinctly articulated in the building massing. Located at the heart of the building are the public spaces such as showrooms, lunch room, and training Auditorium.

 

The building (700′ long x 67′ wide) has been designed to facilitate equal access to natural light, ventilation, and views of the wetlands for all employees. As a result, the building is expressed as a horizontal bar, generating a strong horizontal datum line.

 

To maintain this strong horizontal line, while accommodating excess program, finely detailed, projecting cantilevered bays have been developed which hover over the prairie landscape. The structural and architectural detailing has been designed to allow each bay to slide into the building, incorporating reveals between multiple wall layers, and sandwiched between the upper and lower concrete brows. This allows the program to grow organically, while reflecting the natural contours of the site.

In addition, the floor plan has been designed to facilitate natural light penetration. The plan has been layered from a glass edged public circulation path on the east, defined by a translucent core zone, to an open office area on the west toward the wetlands. All private offices and conference rooms are clear or translucent glass to preserve the views, with a second level glass pavilion lunchroom, outdoor wood deck, and terrace with trellis.

 

Serta expressed an interest in creating a work of architecture which would exhibit their unique approach to their business and craft. Textiles, fabrics and textures are a critical and integral part of the “craft” aspect of the products Serta produces. Toward that end, the design takes advantage of the variations in the topography of the site, to weave together the building and landscape into a strong holistic composition. The design intent of the building is to float lightly on the landscape, reinforcing the notion of environmental sustainability and echoing the lines of the prairie landscape.

 

Through a collaborative client/architect design process, Serta has realized an appropriate expression for its corporate priorities, environmental responsibility, and employee enrichment.

版权:翻译 www.ArchGo.com 加百列

(点击此处下载所有大图 10 M)