美国,SOS儿童村/Gang建筑师工作室

 混凝土带分层的颜色的变化,以揭示其液体性质。

 

建筑师: Gang建筑师工作室

地点: 美国,伊利诺伊州,芝加哥

业主: SOS儿童村

完工年代: 2008

摄影: Steve Hall @ Hedrich Blessing

 

SOS儿童村社区中心在一栋楼内结合寄养家庭服务和社区的家庭两种功能。 SOS儿童村是一个国际性的非营利机构致力于培训寄养父母和让孩子们生活在一起。

多层的公共场所的建设鼓励孩子们获得各种学习机会和社会的互动。 一个宽阔的双跑楼梯可作为教室和即兴表演的座位。二楼的大型社区房间可作为教室、运动室和会议空间。 第一层的日托教室直接通到阳光照射的户外游乐场。预算方面的限制使得建筑设计必须直接表达出其材料,不能有太多的装饰。混凝土带分层的颜色的变化,以揭示其液体性质。

 

原文:http://www.archdaily.com/28636/sos-children%E2%80%99s-villages-lavezzorio-community-center-studio-gang-architects/

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architect: Studio Gang Architects

Location: Chicago, IL, USA

Owner: SOS Children’s Villages

Completion: 2008

Photographs: Steve Hall @ Hedrich Blessing

 

SOS community center combines services for foster care families and neighborhood families in one building. SOS is an international not-for-profit agency committed to training foster parents and reuniting siblings.

Multi-faceted public spaces in the building encourage a range of learning opportunities and social interaction. An extra-wide stair in the lobby doubles as classroom seating and an impromptu stage for performance. A large community room on the second floor serves as classroom, exercise room and meeting space. Daycare classrooms on the ground floor are oriented around and have direct access to a sunlit outdoor play area. Working with budget constraints led to a design that expresses its materiality in a direct way. Concrete is layered in bands with color variation to reveal its liquid nature.

版权:翻译 www.ArchGo.com 参数

(点击此处下载所有大图 1.5 M)