印度,班加罗尔,内院住宅 /cadence

内院里还在非正式的就餐区放置了雕塑元素,并与其中种了一棵树。内院的墙面开了许多小洞,以此来强调内院的体验。

 

建筑师: Cadence

地点: 印度,班加罗尔

设计组: Narendra Pirgal, Smaran Mallesh, Vikram Rajashekar

客户: MRr. Phalgun

基地面积: 111.5 平方米

建筑面积: 214 平方米

摄影: Cadence

位于街角的1200平方呎的基地是一个城市的常见情况。 基地的两边是低收入住房区。

 

因此,基地向我们提出了一个问题:“住宅与外界是一个什么样的关系? ”

我们把“外部”放入内部,回避了周围的环境。这样的典型是传统的合院住宅。按照经典的图景,我们把内院放到角落,以此创造一种奇特而正式的效果。通过把内院放到角落,可以强调出

内院边上的每一个功能,如:起居室,餐厅,卧室。不仅可以使人感觉房间更大了,也可以让人感受到内院的天空。

内院里还在非正式的就餐区放置了雕塑元素,并与其中种了一棵树。内院的墙面开了许多小洞,以此来强调内院的体验。

 

原文:http://www.archdaily.com/28876/house-in-bangalore-cadence/

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architects: Cadence

Location: Bangalore, India

Design Team: Narendra Pirgal, Smaran Mallesh, Vikram Rajashekar

Client: MRr. Phalgun

Site Area: 111.5 sqm

Constructed Area: 214 sqm

Photographs: Cadence

The 1,200 sq ft corner site presented us with the classic urban scenario. The site was abutted by houses on two sides and flanked by low income housing on the other two sides.

 

The question thus posed to us was, “What would be the relationship of the dwelling to the outside?”

The stand taken by us was to incorporate the “outside” inside while the building shuns the surroundings. A classic diagram of this would be the traditional courtyard house. Taking this classic diagram we moved the court to the corner to create new spacial and formal effects. By moving the court to the fourth quadrant of the square we cold magnify the boundaries of each program flanking the court i.e. the living room, the dining and the bedrooms would not only feel much bigger but also would have sectional relationship with the open to sky court.

The court is further articulated by placing a sculptural element that would serve as an informal dining area as well as a tub housing a tree. The jali wall cast in-situ completes the fourth corner to accentuate the experience of the court.

版权:翻译 www.ArchGo.com 戎

(点击此处下载所有大图 3.9 M)