西班牙,sansaburu幼儿园/vaumm

不仅仅是色彩,建筑的一切:立面上的随机布置的窗,朝着Sansaburu街的彩色阳台和建筑的入口,都给幼儿园以欢快的性格。

建筑师: Vaumm Arquitectura y Urbanismo

地点: 西班牙,Gipuzkoa

建筑组: Jon Muniategiandikoetxea Markiegi, Tomas Valenciano Tamayo

合作者: Amaya El Busto Saenz, Marta Álvarez Pastor, Sonia Diez de Gereñu, Ainoa Erauskin

建造年代: 2004

服务: Inconor Ingenieros Consultores

承包商: FONORTE

启动: Inmobiliaria Municipal Eibarresa S.A.

停车面积: 3,242 平方米

幼儿园面积: 1,227 平方米

庭院面积: 715 平方米

幼儿园位于基地的西北,它面朝南和东南的方向开敞,建筑、楼梯和围墙围合了庭院。每一层的布置都是这样,入口在基地北部,建筑位于入口的两侧,围合基地的庭院。

孩子们在幼儿园上课的时间内,教室可以获得阳光。室内设计符合儿童的尺度,一层的走廊和教室可通过窗户获得自然采光,并可欣赏室外。室内的色彩是温暖而活跃的。不仅仅是色彩,建筑的一切:立面上的随机布置的窗,朝着Sansaburu街的彩色阳台和建筑的入口,都给幼儿园以欢快的性格。

入口大厅上随机安排的灯富于吸引力。

 

原文:http://www.archdaily.com/4315/sansaburu-parking-kindergarden-vaumm/

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architects: Vaumm Arquitectura y Urbanismo

Location: Gipuzkoa, Spain

Architects: Jon Muniategiandikoetxea Markiegi, Tomas Valenciano Tamayo

Collaborators: Amaya El Busto Saenz, Marta Álvarez Pastor, Sonia Diez de Gereñu, Ainoa Erauskin

Construction Year: 2004

Services: Inconor Ingenieros Consultores

Contractor: FONORTE

Promotor: Inmobiliaria Municipal Eibarresa S.A.

Parking Area: 3,242 sqm

Kindergarden Area: 1,227 sqm

Patio Area: 715 sqm

Settled down on north and west side, the building opens towards the south and south-east, the most open and furthest direction from the walls, batters and staircases that give shape to the park. The diagram of arrangement works out in both floors, the entrance from north face of site and from there, the different elements are organized in two arms, hugging the court.

The classrooms are thought to catch the sunrise, within the timetable of the nursery school. The inside of the building is thought to children´s scale. Corridors´ and classrooms´natural light is through the windows at ground level, letting to admire the outside. The internal cladding colours are warm and alive, and they give the nursery school a ludic character, that goes beyond the interior through a random arrangement of spaces in façade and the use of colour in the balcony towards Sansaburu Street and entrances of building.

 

The random arrangement of the lamps in the front entrance above the tramex-made closure works as a building lure.

版权:www.ArchGo.com 小宝宝熊

(点击此处下载所有大图 2.4 M)