挪威,奥斯陆,ostfold大学建筑/Reiulf Ramstad

该建筑位于一个老的文化区域中,所以,建筑特别重视将自己融入周围的环境中去。

 

建筑师: Reiulf Ramstad Architects, 挪威,奥斯陆

地点: 挪威,Remmen in Halden

项目组: Reiulf D Ramstad, Espen Surnevik, Anja Strandskogen, Anders

Tjønneland ++ ( all Architects MNAL)

业主: Statsbygg, Norwegian Public Construction and Property Management

结构工程师: Dr Techn. Kristoffer Apeland AS, 挪威,奥斯陆

机械工程师: Erichsen & Horgen engineering AS, 挪威,奥斯陆

电气工程师: Støltun Engineering AS, 挪威

承包商: NCC 挪威

室内设计: Reiulf Ramstad Architects, 挪威,奥斯陆

景观设计: Multiconsult 13.3 landscaping

建筑面积: 28,000 平方米

设计年代: 1998-2002

建造年代: 2004-2006

摄影: Reiulf Ramstad Architects, 挪威,奥斯陆, Kim Müller, 挪威

建筑策略的关键是考虑所在地点的自然特征,并使用有限的材料。该建筑位于一个老的文化区域中,所以,建筑特别重视将自己融入周围的环境中去。建筑的体量元素采用简单的基本形:棱形,线和板,以此实现建筑的各种房间和功能布局。

建筑强调出关键的功能和它们之间的联系,建筑在使用效率和开放性之间取得了平衡。

 

原文:http://www.archdaily.com/29699/university-college-ostfold-halden-rra/

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

architects: Reiulf Ramstad Architects, Oslo Norway

Location: Remmen in Halden, Norway

Project team: Reiulf D Ramstad, Espen Surnevik, Anja Strandskogen, Anders

Tjønneland ++ ( all Architects MNAL)

Client: Statsbygg, Norwegian Public Construction and Property Management

Structural Engineer: Dr Techn. Kristoffer Apeland AS, Oslo Norway

Mechanical Engineer: Erichsen & Horgen engineering AS, Oslo Norway

Electrical Engineer: Støltun Engineering AS, Norway

Contractor: NCC Norway

Interior: Reiulf Ramstad Architects, Oslo Norway

Landscape: Multiconsult 13.3 landscaping

Constructed Area: 28,000 sqm

Design year: 1998-2002

Construction year: 2004-2006

Photographs: Reiulf Ramstad Architects, Oslo Norway, Kim Müller, Norway

The key notion of the architectural strategy is the location’s natural features and the use of a limited material palette. The project is situated in an old “culturscape” and special attention is paid to integrate it into its surroundings. The design is based on simple geometrical prisms, lines and slabs composed into a complex lay-out of rooms and functions. Critical functions and lines of communication are emphasised and the building expresses a balance of functional efficiency and open perspectives.

版权:翻译 www.ArchGo.com 戎

(点击此处下载所有大图 3.7 M)