美国,底特律,rosa公园交通枢纽/FTL

建筑师: FTL设计及工程工作室

地点: 美国,底特律

项目建筑师: Parson Brikerhoff, MI

项目面积: 4,645平方米

预算: $22.5 百万美元

项目年代: 2009

面料: 聚四氟乙烯玻璃(PTFE glass)

摄影: FTL

FTL设计了一个单一的可持续的膜结构去界定车站空间,遮挡阳光和雨水,并能收集雨水。并赋予该结构物以雕塑感。

新的罗莎公园车站转运中心包括客运大楼和室外候车区的膜结构,室外候车区在为大底特律地区提供替代的公共交通工具发挥关键作用。unique.该项目的很简单:一个独特的、价格低廉的永久屋顶结构,能经受恶劣的天气,耐用,易于维护。

美国密歇根州的建筑师Parson Brinkerhoff是交通设施方面的先驱者之一,他邀请FTL设计和工程工作室一同设计一个“优雅和现代的伞盖” 。

FTL把整个膜结构设计成为一个自然采光的、活跃的视觉空间,挑战膜屋顶的传统观念,从膜屋顶到地面有五十英尺高的空间,膜屋顶还是一个巨大的水收集器。为了创造节奏感,膜结构分为7个重复的部分,每个约110长和50英尺宽。每个部分有两个桁架,由框架和膜组成,膜起到了墙的作用,形成一个庭院。

 

原文:http://www.archdaily.com/30880/rosa-parks-transit-center-ftl-design-engineering-studio/

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architects: FTL Design Engineering Studio

Location: Detroit, USA

Project Architect: Parson Brikerhoff, MI

Project area: 4,645 sqm

Budget: $22.5 Million USD

Project year: 2009

Fabric: PTFE glass

Photographs: FTL

FTL created a single sustainable skin to define space, washed with day lighting and harvesting rain water. Transcending infrastructure to sculpture.

 

The new Rosa Parks Transit Center includes a passenger terminal and roof canopy covering a drop off and outdoor waiting area which will play a pivotal role in providing alternate means of public transportation to the greater Detroit area. The project brief was simple: a permanent roof structure, to withstand harsh weathers, durable, easy to maintain, inexpensive and unique.

The architect, Parson Brinkerhoff, MI, a pioneer in transportation facilities, invited FTL Design and Engineering Studio to be part of their team to develop an “elegant and contemporary canopy”.

FTL developed a design approach that uses flowing canopies to create an active visual space and naturally day light space which challenges the conventional notion of roof where the membrane both hovers 50 ft in space, and in other areas brought to ground and to act as a giant water collector. To create rhythm, the proposed scheme was broken down into seven repetitive bays, each approximately 110′ long and 50 ft wide. Each bay is comprised of two trusses, an A frame and fabric which is pulled down, transforming the roof into a wall and encompassing a courtyard.

版权:翻译 www.ArchGo.com K

(点击此处下载所有大图 2.5 M)