中国, 上海, 英国展馆/Heatherwick Studio

由Heatherwick工作室设计的创意之馆击败了另外5个候选设计而获胜。落选方案中包括世界上最大的摩天轮-伦敦眼的设计者提交的设计。展馆就像个罩在公共广场上,由成千上万个来回摆动的触须组成的大盒子,但从外面看不到支撑结构。

所有的触须都可以随风轻微摇摆。这些触须顶端都带有一个细小的彩色光源,可以组合成多种图案。

展馆内部,参观者可以看到一个巨大的数字屏幕,展示各种内容。展馆外面是展示空间和观众席,也包括沿着带状草地布置的咖啡厅和商店。设计者尽量使用可回收和零炭排放的材料,以使展馆尽可能的生态环保。根据Heatherwich的介绍,展馆没有厚重的混凝土基础,很轻,会柔软地与地面接触。

欲了解更多信息,请点这里,Archtracker

 

 

 

原文:http://www.archdaily.com/31185/british-pavillion-for-shanghai-2010-expo/

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

The Pavilion of Ideas, designed by Heatherwick Studio, beat five other short-listed designs, including plans put forward by the creators of the London Eye - the largest Ferris wheel in the world - to becomes the winner. The pavilion looks like a box with thousands of spines that hover without visible support above a public square.

 

All the spines, which can swing in the breeze, are tipped with tiny colored light sources which can display a variety of images together.

 

Inside the pavilion, visitors will see an enormous digital screen showing various contents. The outside area of the pavilion will be an exhibition space and auditorium as well as a cafe and shops surrounded by two strips of grass. The pavilion will be as ecological as possible and the designers are trying to make all the aspects recyclable and carbon-neutral. It is light, without heavy concrete foundations and will “touch the ground softly,” according to the introduction by Heatherwich.

 

Seen at Archtracker. More images after the break.

版权:翻译 www.ArchGo.com 天蝎

(点击此处下载所有大图0.4M)