美国, 罗克福德, Bengt Sjostrom星光剧场/甘建筑工作室

建筑师: 甘建筑工作室(Studio Gang Architects)

地点: 美国伊利诺斯州罗克福德市

业主:岩谷学院

竣工时间:2003年

摄影:Greg Murphy

 

 

岩谷学院希望在星光剧场的位置建造一个新的当地艺术表演设施,以取代剧场外现有的室外会场。为了是表演在雨天也能在室外顺利进行,扩建设施和屋顶覆盖物是必不可少的。同时,这种强烈的室外氛围也需要得到维持。围绕12550平方米(135000平方英尺)的场地,新的剧场和草坪缓坡的座位保证了100%的小路可达性和与周围校园的强烈视觉链接。在像折纸一样的折叠屋顶下面,一种新密的、穿越边界与周围环境相渗透的社会化场地产生了。中心的剧场空间形成了意外的通向天空的竖向轴线;天气好时,打开的屋顶形成了一个观星台。星光剧场自从2003年落成以来,成为了当地非常受欢迎的地方。

受预算所限,建筑被设计成在三年时间里分阶段实施完成,同时保证其间学院夏季课程的正常进行。 第一阶段包括扩建容纳1100个座位主体建筑、售票处、卫生间雕塑景观和有照明的台阶。第二阶段包括铜板覆盖的舞台、舞台悬挂装置和30X60英寸半透明舞台推拉门。第三阶段是钢木结构的折叠屋顶。动力控制的中心屋顶可以向花瓣一样向上螺旋状打开,这样每瓣屋顶板都彼此重叠。

 

原文:http://www.archdaily.com/28649/bengt-sjostrom-starlight-theatre-studio-gang-architects/

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architect: Studio Gang Architects

Location: Rockford, IL, USA

Owner: Rock Valley College

Completion: 2003

Photographs: Greg Murphy

Rock Valley College wanted to develop a new regional facility for the performing arts at Starlight Theatre to replace an existing outdoor venue. Expanded facilities and a roof enclosure were needed so that performances could go on without the threat of rainouts. At the same time, there was a strong desire to maintain the sense of being outdoors. Encompassing over 135,000 S.F., the new theatre and lawn seating maintains 100% accessible pathways and strong visual connections to the surrounding campus. Under the folded, origami-like roof, an intimate social setting is created with a porous boundary to the landscape. The central theatre space forms an unexpected vertical axis to the sky; an observatory to the stars through a kinetic roof that opens in fair weather. Starlight has become a popular regional destination since its opening in 2003.

Working with a modest budget, the strategy was to design a building that could be constructed in phases over three years to allow the College to maintain their summer performance schedule. PHASE 1 included the expanded seating bowl that seats 1100, ticket building, toilet rooms, sculpted landscape and illuminated terraces. PHASE 2 included the copper-clad proscenium, its rigging and the 30′ x 60′ translucent sliding stage doors. PHASE 3 included the faceted roof structure of wood and steel. The kinetic center sections open upward like the petals of a flower in a helical order so that each roof petal overlaps its neighbor.

版权:翻译 www.ArchGo.com ANiMal

(点击此处下载所有大图1.36M)